ČAST JE STAJATI PRED SRPSKOM TROBOJKOM I SLUŠATI HIMNU "BOŽE PRAVDE": Kakve reči mladića koji će debitovati kod Piksija za Orlove
Foto: Kurir sport

patriota

ČAST JE STAJATI PRED SRPSKOM TROBOJKOM I SLUŠATI HIMNU "BOŽE PRAVDE": Kakve reči mladića koji će debitovati kod Piksija za Orlove

Fudbal -

Da ima srpskih fudbalera kojima je čast igrati za nacionalni tim, bez obzira ko je selektor, pokazuje primer Jana Karla Simića. Momak koji je rođen u Nemačkoj, a čije je poreklo iz okoline Višegrada u Republici Srpskoj.

Jan Karlo Simić
foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Srbije takmičenje u A diviziji Lige nacija počinje u četvrtak 5. septembra, kada će na stadionu "Rajko Mitić" gostovati evropski šampion selekcija Španije. Tri dana kasnije, Orlovi će igrati u Kopenhagenu protiv Danske. Nekoliko standardnih fudbalera otkazalo je selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju igranje za Srbiju. Dušan Vlahović naveo je porodične razloge, a Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić povrede.

Sa novim i mlađim snagama Srbija će odigrati dve utakmice u Ligi nacija, a debitanstku utakmicu u crvenom dresu mogao bi da odigra i defanzivac Jan Karlo Simić, koji je ovog leta iz Milana prešao u Anderleht i postao standardan u klubu iz Brisela.

- Poziv u A reprezentaciju Srbije bio je san koji sam imao od detinjstva i sada se ostvaruje. Velika je čast predstavljati svoju zemlju i strasno braniti boje svoje zastave. Nemerljiv je osećaj pripadnosti, radosti i časti kada svi kao jedan stojimo mirno pod trobojkom koja se vijori i zvucima himne koja ispunjava srce i dušu. Idemo napred zajedno - napisao je Jank Karlo Simić podelivši dve fotografiju, jednu sadašnju i jedno kad je bio dečak u dresu Srbije sa bakom i dedom.

Jan Karlo Simić (19) rođen je u mestu Nitingen, nadomak Štutgarta. Prve fudbalske korake napravio je u Štutgart Kikersima, a potom i u Štutgartu u koji je stigao sa 11 godina. Kada je napunio 17 godina veliki Milan je za mladog Srbina Nemcima platio okruglo milion evra. U decembru prošle godine debitova je za roso-nere i dao gol proptiv Monce sa 18 godina, sedam meseci i 15 dana. Ovog leta otišao je u Anderleht iz samo jednog razloga, jer nije hteo da sedi na klupi.

Jan Karlo Simić
foto: FSS

Jan Karlo Simić selektiran je od strane FSS nekoliko godina. Član je kvalitetne generacije omladinaca sa Jovanom Mijatovićem, Jovanom Miloševićem, Kostom Nedeljkovićem, Jovanom Šljivićem, Aleksandrom Stankovićem...

Kurir sport

00:27

Piksi i Orlovi stigli u Beograd

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track