FENOMENALNA VEST ZA DELIJE: UEFA snižava karte za gostujuće navijače u Ligi šampiona!
Foto: Screenshot

fudbal

FENOMENALNA VEST ZA DELIJE: UEFA snižava karte za gostujuće navijače u Ligi šampiona!

Fudbal -

Evropska fudbalska unija (Uefa) objavila je danas da će maksimalna cena karata koju domaći klub može da naplati gostujućim navijačima biti snižena u tri muška kontinentalna takmičenja za koja je nadležna.

Od ove sezone najskuplja karta za gostujuće navijače iznosiće 60 evra u Ligi šampiona, 40 evra u Ligi Evrope i 20 evra u Ligi konferencija.

Cena najskuplje karte će sledeće sezone u Ligi šampiona biti dodatno snižena na 50 evra, u Ligi Evrope će pasti na 35 evra, dok će u Ligi konferencija ostati ista.

"Uvođenjem više pravila koje idu u korist navijačima, mi nastavljamo našu misiju da fudbal ostane inkluzivan sport gde navijači koji putuju širom Evrope da bodre svoje timove budu cenjeni i prepoznati", naveo je predsednik UEFA Aleksander Čeferin.

Odluka je doneta nakon konsultacija sa Asocijacijom evropskih klubova (ECA) i organizacijom Fudbalskih navijači Evrope (FSE).

"Modifikovani limit na cene karata su dodatno prepoznavanje toga koliko su gostujući navijači ključni za atmosferu na evropskim klupskim utakmicama", rekao je predsednik FSE Ronan Evejn.

Liga šampiona i Liga Evrope se od ove sezone igraju pod drugačijim formatom, sa po 36 tima umesto 32, i sa 144 utakmice u prvoj fazi takmičenja umesto ranijih 96.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track