ZVEZDINO DETE STIGLO U KRAGUJEVAC: Mladi napadač pojačao konkurenciju u Radničkom 1923!
Foto: www.fkrfs.lv

investicija

ZVEZDINO DETE STIGLO U KRAGUJEVAC: Mladi napadač pojačao konkurenciju u Radničkom 1923!

Fudbal -

Radnički 1923 iz Kragujevca pojačao je konkurenciju u napadu, tako što je potpisao ugovor sa nekadašnjim omladincem Crvene zvezde Aleksejom Golijaninom.

Aleksej Golijanin
foto: www.fkrfs.lv

Mladi reprezentativac BiH rođen u Sarajevu Aleksej Golijanin (21) fudbalsku karijeru počeo je u Leotaru iz Trebinja, da bi potom igrao za Crvenu zvezdu, Čukarički i Grafičar. Prošlu sezonu proveo je u Letoniji, gde je igrao za tamošnjeg šampiona ekipu RFS iz Rige.

Deo prošle sezone proveo je na pozajmicama u Novom Pazaru i letonskom prvoligašu Daugavpilsu, gde je mladi napadač imao dobru statistiku, pa je tako na 20 odigranih mečeva osam puta tresao protivničke mreže i dopisao još šest asistencija.

Sada će u konkurenciji sve efikasnijeg Kolumbijca Dilana Ortiza i letošnje pridošlice “crvenih” iz subotičkog Spartaka Miloša Roševića pokušati da se izbori za minute u dresu kragujevačkog superligaša.

– Pratio sam Radnički i ove i prošle sezone. Drago mi je što ću imati priliku da sarađujem sa jednim od najboljih trenera u Mocart Bet Superligi Feđom Dudićem. Nadam se da ću uspeti da se nametnem i pomognem ekipi da ostvari što bolji plasman u ovogodišnjem prvenstvu – poručio je Golijanin po dolasku na “Čika Daču”.

Aleksej Golijanin drugi je fudbaler u Radničkom 1923 koji je prošao Omladinsku školu Crvene zvezde, posle Matije Gluščevića. U Kragujevcu smatraju da je Aleksej Golijanin dobra investicija koja bi u skorije vreme mogla višestruko da se isplati.

Kurir sport

04:02

Marko Ilić se slomio posle plasmana u LS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track