FK Miljakovac startovao sezonu humanitarnom utakmicom protiv Rakovice.

Lokalni derbi koji ljudi iz ovog dela grada jedva čekaju i sa zadovoljstvom dolaze na stadion i ovoga puta je opravdao epitet zdravog rivaliteta i ponovo opravdao čari lokalnog derbija.

Akcenat ovog događaja bio je humanitarnog karaktera i obe ekipe su sa zadovoljstvom organizovali utakmicu za Nikolu Vučićevića, momka iz kraja koji krajem novembra 2023. primećuje krv u urinu i nakon lekarskih analiza utvrdjuje da ima tumor na levom bubregu sa metastazama na plućima. Hitno je operisan, gde mu je odstranjen levi bubreg a patohistološki nalaz je pokazao da se radi o svetloćelijskom malignom tumoru.

Ponovnom analizom utvrđuje se da je prvobitna dijagnoza pogrešna i revizijom se dolazi do nove dijagnoze - retki brzo rastuci angiosarkom, epiteloidni tip, viskog gradusa. Prekidaju mu dotadasnju imunoterapiju i nakon toga četiri nedelje čeka odluku o novoj terapiji. U tom periodu pogoršava mu se stanje i prepisuju mu monoHD (adriamicin). Stanje mu se i dalje pogoršava sa nastavljenom istom hemioterapijom gde Nikola završava na aparatima boreći se za sopstveni život.

Posto u Srbiji nije bilo rešenja, pomoc su potražili u Turskoj, gde se Nikola trenutno nalazi.

Sredstva su potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, hemioterapiju, imunoterapiju, radioterapiju, antikancer vakcinu, putne troškove kao i troškove smeštaja.

img20240902wa0000.jpg
Pokreni život 
foto: Pokreni život

Vredno pomena je i to da Miljakovac učestvuje u evropskom takmičenju Fenix trophy i da prvu utakmicu igra 20. septembra i to na gostovanju ekipi KP Bor iz Poljske.

Sistem takmičenja je promenjen. Igra se klasičan kup sistem. Sledi gostovanje u Poljskoj, a odlučujući meč Miljakovac će odigrati u Beogradu na stadionu Železnika i 19. oktobra u prestonici biće viđen istinski fudbalski spektakl, gde klub uz podršku navijača planira da obezbedi prolaz u sledeću rundu takmičenja.

Organizovan je autobus za igrače i navijače i to je nešto što do sad nije viđeno na ovim prostorima u ovom rangu takmičenja.

U FK Miljakovac nadaju se uspehu u Evropi i da će dobrim rezultatima uspeti da privuku pažnju sponzora.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

Kurir TV ČISTO DA SE ZNA: CEO FK MILJAKOVAC DOBROVOLJNO DAO KRV! Simić: Želimo da ljubav navijača usmerimo ka nečem smislenom