VELIKA ZVEZDINA ŽELJA SILAS ODJAVIO ANDERLEHT: Brzo krilo iz DR Konga blizu odluke o tome gde će igrati Ligu šampiona!
Foto: ANP / ddp USA / Profimedia

marakana na nogama

VELIKA ZVEZDINA ŽELJA SILAS ODJAVIO ANDERLEHT: Brzo krilo iz DR Konga blizu odluke o tome gde će igrati Ligu šampiona!

Fudbal -

Silas Vamangituka, desno krilo bundesligaša Štutgarta, velika je želja fudbalskog sektora Crvene zvezde.

Silas
foto: Eibner-Pressefoto/Thomas Thienel / imago sportfotodienst / Profimedia

U toku današnjeg dana Crvena zvezda bi trebalo da kompletira prelazni rok što se tiče pojačanja za Ligu šampiona. U ponoć ističe rok za licenciranje novih igrača. Prema onome što je objavio novinar Saša Tavolijeri pregovori između Anderlehta i Silasa Vamangituke se propali.

Anderleht je bio prvi favorit za potpis fudbalera iz DR Konga, jer Silas Vamangituka (25, 189) ima brojnu porodicu u Briselu, a tamo mu žive i prijatelji. Ipak, do transfera neće doći. Crvena zvezda je bila spremna da sa Štutgartom postigne dogovor o pozajmici i otkupu sledeće sezone za 10.000.000 evra.

Marko Marin
foto: www.crvenazvezdafk.com

Marko Marin, tehnički direktor Crvene zvezde kontaktirao je Mehmeta Esera zastupnika Silasa. U prvi mah, fudbaler je dao pozitivan odgovor, ali je posle pokazao određenu dozu rezervisanosti.

- Mehmet Eser, agent fudbalera Silasa, upravo mi je u poruci napisao sledeću rečenicu. "Mogu da potvrdim da će moj klijent za sada ostati u Štutgartu. Imali smo konkretne razgovore sa Anderlehtom, ali nažalost nismo mogli da se dogovorimo o ličnim uslovima" - napisao je Saša Tavolijeri.

U izjavi novinara insajdera nigde se ne navodi Crvena zvezda, što ukazuje na sledeće dve činjenice. Ili se transfer "kuva" što bi se reklo u žargonu, ili do njega nije ni došlo, jer se pominje ostanak fudbalera iz DR Konga u Štutgartu. To opet ima malo logike, pošto Silas Vamangituka nije u vidokrugu trenera Sebastijana Henesa, koji mu je pred početak sezone poručio da potraži novi klub.

Iako je transfer u magli, sigurno je da Crvena zvezda nije odustala od Silasa, te da i sam fudbaler uprkos rezervisanosti da dođe u Srbiju, nije dao negativan odgovor. Dva kluba sastaće se u Ligi šampiona, a duel je zakazan za 27. novembra u Beogradu.

Kurir sport

05:44

Uroš Spajić, Crvena zvezda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track