FUDBALSKI SAVEZ IM TO NEĆE OPROSTITI! Maribor i Olimpija kažnjeni zbog incidenata na utakmici - evo kako su prošli klubovi!
Foto: Jure Makovec / AFP / Profimedia

kazna

FUDBALSKI SAVEZ IM TO NEĆE OPROSTITI! Maribor i Olimpija kažnjeni zbog incidenata na utakmici - evo kako su prošli klubovi!

Fudbal -

Fudbalski savez Slovenije saopštio je da će kazniti klubove Maribor i Olimpiju zbog incidenata koji su doveli do prekida meča dva tima, preneo je danas Sport klub.

Posle incidenta zbog koga je bio prekinut derbi Maribora i Olimpije, dsciplinska komisija izrekla je kazne za domaćina i organizatora meča, Maribor.

Derbi slovenačkog fudbala završen je bez pobednika, ali je meč obeležio incident u kojem je baklja sa tribina pogodila igrača Olimpije Raula Floruca.

Kako je saopštio Fudbalski savez Slovenije, disciplinski sudija Boštjan Jeglič pronašao je nekoliko prekršaja, uključujući i nesportsko i neprimereno ponašanje navijača, ponovljeno paljenje baklji, ponovljene uvrede upućene sudijama, ubacivanje baklji na teren i ubacivanje velikog broja različitih objekata na teren u pravcu sudija i igrača gostujućeg tima.

Sudija je naveo i bacanje baklje koja je pogodila gostujućeg igrača što je dovelo do prekida meča.

Maribor je kažnjen sa 9.700 evra i zatvaranjem severne tribine na kojoj se okupljaju najvatreniji navijači na naredne dve utakmice.

Uz to, Olimpija je kažnjena sa 1.500 evra, takođe zbog neprimerenog i nesportskog ponašanja navijača.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track