DETALJI UGOVORA I PLATE RADETA KRUNIĆA: Crvena zvezda je odlično prošla! Dobila je top igrača za minimalna ulaganja!
Foto: ANP / ddp USA / Profimedia

vrh

DETALJI UGOVORA I PLATE RADETA KRUNIĆA: Crvena zvezda je odlično prošla! Dobila je top igrača za minimalna ulaganja!

Fudbal -

FK Crvena zvezda postigla je dogovor sa Fenerbahčeom za Radeta Krunića i deluje odlično prošla u sportsko-poslovnoj transakciji.

Rade Krunić
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Prvo i najvažnije, Rade Krunić (30) dolazi na Marakanu bez obeštećenja, s tim što bi u slučaju da napusti Crvenu zvezdu, novac od transfera na ravne časti, 50/50 podelili srpski klub i Fenerbahče.

Druga važna stvar jeste plata Radeta Krunića koja iznosi 3.000.000 evra po sezoni. Fudbaler rođen u Foči, u Republici Srpskoj potpisaće trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, tačnije preneće svoj ugovor iz Fenerbahčea. Prema dogovoru čelnika srpskog i turskog kluba, Crvena zvezda i Fener će u prve dve sezone podeliti njegova primanja, odnosno svako će da plati po 1.500.000 evra. Treću godinu, Crvena zvezda će platiti 1.250.000, a Fenerbahče 1.750.000 evra.

Rade Krunić
foto: Franco Romano / Shutterstock Editorial / Profimedia

Treća bitna stavka u celoj priči jeste fudbalsko iskustvo i znanje Radeta Krunića. Navijači Crvene zvezde žale i pate za Korejcem Hvanom koji je otišao u holandski Fejenord za 8.000.000 evra. Ako je suditi po brojkama, a one su nekad mnogo važne, Rade Krunić iza sebe ima devet sezona u italijanskoj Seriji A, četiri u Empoliju i čak pet u Milanu. Ukupno je odigrao 217 utakmica u prvenstvu Italije i dao 14 golova. Za Empoli je odigrao 116, a za Milan 101 i to većinu utakmica na mestu zadnjeg ili defanzivnog veznog igrača.

Do prve utakmice u Ligi šampiona koju će Crvena zvezda odigrati 19. septembra od 18.45 na stadionu "Rajko Mitić" protiv Benfike, biće dovoljno vremena da se Rade Krunić adaptira i stavi na raspolaganje treneru Vladanu Milojeviću.

Kurir sport

00:24

Elšnik želi Barselonu, Siti, zagrebački Dinamo i Šturm

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track