"MALO JE FALILO DA ZAIGRAM U ZVEZDI" Nepoznat detalj iz života Bore Đorđevića: Bio je na korak od ostvarenja sna!
Foto: Starsport

legenda

"MALO JE FALILO DA ZAIGRAM U ZVEZDI" Nepoznat detalj iz života Bore Đorđevića: Bio je na korak od ostvarenja sna!

Fudbal -

Legendarni roker Bora Đorđević preminuo je u 72. godini.

Čuveni frontmen Riblje čorbe bio je veliki navijač Crvene zvezde, a u emisiji "Zvezda je život" otkrio je kako je kao mladić bio blizu ostvarenja sna i nastupa u dresu kluba sa Marakane.

Bora Đorđević, Bora Čorba
foto: Starsport

- Bio sam golman, malo je falilo da dođem u Crvenu zvezdu da branim, ali bi to bilo mnogo obaveza za mene. Golmani i bubnjari moraju da budu ludi, pa znate koliko ga lopta puta pogodi u glavu... A bubnjari ceo život gledaju pevača ispred sebe i kaže 'što ja nisam tamo'. Tako su propevali mnogi bubnjari, neki uspešno, neki manje. Fil Kolins je bio uspešan bubnjar, odličan. Pit Gabrijel isto i mnogi drugi - govorio je Bora, a zatim otkrio i kako je tekla njegova fudbalska karijera:

- Igrao sam u FK Pekaru, te godine je FK Pekar iz Prve beogradske ušao u beogradsku zonu. Bio sam četvrti golman, pa sam napredovao do prve rezerve, jer je jedan golman otišao u zatvor, a drugi u vojsku. Nisam bio tako loš, obično kada vodimo 5:1 onda me trener pusti ili kada svi iz publike viču 'hoćemo Boru', ja mu kažem ne podležite pritiscima. Znao sam odmah sa tezge da dođem, ali to je bilo uživanje.

BONUS VIDEO:

00:29

Bora Čorba o Slatinskoj Banji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track