"ZVAO SAM PROSTITUTKE I MISLIO DA MI NIKO NIŠTA NE MOŽE" Šok ispovest čuvenog fudbalera: Predozirao sam se kokainom i pao na dno!
Foto: Valter Gouveia / Zuma Press / Profimedia

tužna priča

"ZVAO SAM PROSTITUTKE I MISLIO DA MI NIKO NIŠTA NE MOŽE" Šok ispovest čuvenog fudbalera: Predozirao sam se kokainom i pao na dno!

Fudbal -

Kao mlad je došao iz Brazila u Evropu, dominirao je i pretio da će da postane najbolji na svetu, a onda je upoznao "belu ženu" i doživeo sunovrat.

Priča Marija Žardela jedna je od tužnijih u svetu fudbala.

Imao je karijeru koja je obećavala mnogo više od tek 10 nastupa za reprezentaciju Brazila. Tresao je mreže u domovini za Vasko i Gremio, istim ubitačnim tempom nastavio za Porto za koji je na 125 utakmica postigao 130 golova. Potom je prešao u Galatasaraj, pa je usledio povratak u zemlju u kojoj su ga veličali - potpisao je za Sporting iz Lisabona.

Mario Žardel, Luis Felipe Skolari
foto: EPA/JOAO RELVAS

U jednom intervjuu koji je dao pre nekoliko godina izjavio je da bi danas vredeo 200 miliona.

"Da danas igram, vrijedio bih između 150 i 200 milijuna eura", rekao je Žardel.

Nažalost odao se porocima i dotakao samo dno.

"Drogirao sam se, uzimao kakain i pao sam u depresiju. A u svet droge sam ušao sasvim slučajno. Kad postaneš uspešan fudbaler, postoji mnogo zamki, lažnih prijateljstava i slično. Neki ljudi su mi ponudili drogu i počeo sam redovno da je konzumiram", otkrio je Brazilac.

U najgorem stanju bio je 2002. godine. Umesto da bude na Mundijalu i Brazilu donese trofej, uništavao se od alkohola i droge.

"Tada sam se predozirao i bio sam budan sedam dana. Zvao sam prostitutke i mislio da mi niko ništa ne može, sve je bilo po mojoj volji. Nije bilo lako biti javna ličnost sa velikom platom i popularnošću".

Danas ima 50 godina i vodi daleko mirniji život.

Kurir sport/J.M.

00:23

Ronaldinjo u provodu u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track