Podigla se prava bura u srpskom fudbalu nakon utakmice Radničkog iz Kragujevca i Crvene zvezde odigrane u Gornjem Milanovcu u okviru 7. kola Superlige Srbije.

Ređaju se saopštenja iz Beograda i Kragujevca, a ceo slučaj bi mogao da poprimi i međunarodne razmere jer se sada uključio i Sindikat profesionalnih fudbalera Bosne i Hercegovine.

Kako prenose tamošnji mediji, Sindikat je stao u zaštitu trenera Radničkog Feđe Dudića, koji je direktno napadnut u inicijalnom saopštenju srpskog prvaka, uz pretnju da će sve izneti pred međunarodne pravosudne organe ukoliko iz Zvezde ne dostave dokaze za sve tvrdnje izrečene na račun Dudića.

"Nakon niza neproverenih i neistinitih informacija koje je Crvena zvezda iznela na račun Feđe Dudića, oglasio se Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovine. SPFBiH stao je u zaštitu bh. trenera i jasno je poručio da će se pobrinuti da se bh. trenerima i igračima u Srbiji ne crta meta na čelo", stoji u tekstu portala „Sportsport.ba“ i dodaje se kako se Sindikat obratio Zvezdi sa zahtevom o dokazima, činjenicama i argumentima o navodima koji su izneti u medije od strane njenog sportskog direktora Mitra Mrkele, a koji su bili usmereni protiv Dudića.

"Sve bh. državljane, trenere i igrače, koji rade, ne samo u Srbiji, već širom sveta ćemo zaštititi i nećemo dozvoliti da im se crta meta na čelo", poruka je Sindikata profesionalnih fudbalera BiH, uz zaključak da će, ukoliko ne priloži dokaze, protiv Zvezde biti preduzete dodatne mere pred međunarodnim fudbalskim institucijama, a sve sa ciljem da se zaštiti ugled Feđe Dudića.

Kurir sport