EVO KO ĆE BITI NOVI KAPITEN ORLOVA! Piksi pred Španiju otvorio dušu: Govorio o udarima na njega, otkazima i debitantima u timu
Foto: Starsport©

FSS

EVO KO ĆE BITI NOVI KAPITEN ORLOVA! Piksi pred Španiju otvorio dušu: Govorio o udarima na njega, otkazima i debitantima u timu

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi na konferenciji tza medije pred duel sa Španijom u Ligi nacija izneo je svoja očekivanja pred ovaj meč.

Pre samog obraćanja "sedmoj sili" Piksi se orpostio od preminulog muzičara Bore Đorđevića.

"Otišao je velikan saučešće porodici, imao sam privlegiju da ga lično poznajem", rekao je selektor Orlova.

Potresi u FSS uoči meča sa Španijom i teške reči na račun selektora?

"Ne bih bilo kome da repliciram. Svako ima pravo da kaže šta misli i šta hoće. Što se tiče problema - mi ih imamo za izvoz. To nije ništa novo. Otkako sam došao problemi su prisutni stalno. Ne bih da komentarišem. Ja sam trener, niti se bavim kadrovskim pitanjima i rešenjima, niti politikom. Moje ime da se ne meša u te stvari. To je tendeciozna stvar koju ne razumem. Moje da pripremim ekipu što je najbolje moguće", jasno je poručio Piksi.

Piksi
foto: Starsport©

Selektor je govorio o atmosferi u timu.

"Mi smo već dva puta imali sastanke juče, imali smo analizu protivnika, imali smo video analizu protivnika. Danas smo ponovili sve to još jednom da utvrdimo gradivo i da dam neke smernice igračima šta treba raditi sutra i kako treba izgledati. Sve ovo što se piše i priča, moja poruka je da se fokusiraju na utakmicu i da ih ne dotiče. Mislim da je prijatno, nije prijatno... Navikli smo na to, zaista sam vrlo fokusiran na sutrašnju utakmicu. Neću dozvoliti da me bilo ko izbaci iz takta i poremeti za taktiku", kaže selektor, a onda se osvrnuo i na kadrovske probleme.

"Imamo problema sa igračim kadrom, nadam da ste koga svesni. Veljković i Maksimović se vratili, neće igrati ni portiv Danske. To je dodatni problem, Tezić pod znakom pitanja, pa ćemo doneti odluke. Ekipa koja želi da bdue kompetivna, mora da igra na obe strane. Teško da je da odbranite gol od ovakve ekipe 90 minuta. Moramo da uradimo sve da ugrozimo gol portivnika".

Piksi
foto: Starsport©

Španija je aktuelni prvak Evrope, ali selektor Srbije ne gubi nadu.

"Tačno je da je Španija jedna od najboljih ekipa na svetu, u Evropi je pokazala i dokazala i jedan neverovatan skup talenta na jednom mestu. Jedna superiornost u tehničkom smislu. Tamo ne postoji nijdean igrač, uključujući i golmana koji ne kontroliše loptu kako bi svi voleli. Jedna fudbalska moć, imali su generacije iza ove koje su bile, ova generacija sa mladim igračima je hrabar potez posle Svetskog prvenstva da regeneriše španski tim, dala je rezultate. Jednostavno... Imaju zaista mnogo kvalitetnih igrača i apsolutno je nebitno da li će Rodri i Morata igrati, tu su Zubimendi... Nema to veze, oni će igrati isto što igraju, jedna teška utakmica u svakom slučaju, teška i u isto vreme odlična prilika. Ja se radujem toj utakmici, zato što je to šansa za nas, za neke igrače... Da pokažu i dokažu da su sa pravom na spisku i da su sa pravom u reprezentaciji".

Selektor Stojković je otkrio i ko će biit novi kapiten Orlova.

"Nikola Milenković. On ima najveći broj utakmcia, odigrao je 57 mečeva.Zamenik će biti Predrag Rajković."

Da li će biti debitanata na meču proiv Španije?

"Sigurno da ima, ali to mora da se pokaže. Jedno je pričati, a drugo je raditi i uraditi. Šansa postoji, imate 90 minuta da pokažete talenat i da pokažete ono zbog čega ste tu. Neki igrači će biti po prvi put, moralo je doći do toga. Ne bežim od te odgovornosti i da neko ko nije do sada igrao da mu pružim šansu. Kad ćete? Debitovaćeš kad pokažeš kvalitet bez obzira na godine. Tako da će biti i onih debitanata sutra i to protiv velike Španije".

Saša Lukić, Fudbalska reprezentacija Srbije, Srbija
foto: SEFA KARACAN / AFP / Profimedia

Prvo se medijima obratio fudbaler Saša Lukić.

"Španija je pokazala najbolji fudbal i zasluženo osvojila EP. Trenutno su najbolji na svetu i čeka nas jedna jako teška utakmica. Da bismo se nadigravali i ako želimo da ih pobedimo moramo da budemo efektni kako defanzivno, tako i ofanzivno", poručio je Lukić.

Koliko povrede utiču na stanje u ekipi?

"Tu su novi igrači, mlade snage koji će dosta da nam pomognu. Od prvog treninga sam video da su spremni da se dokazuju i pruže najbolje što mogu. Ima tu želje da napravimo veliki iskorak u Ligi nacija. Oni koji nisu tu, bez njih se mora. Već je obrazloženo zašto nisu tu i na tu temu ne bih pričao. Svako je zamenljiv, tu je samo reprezentacija. Ko će biti tu od igrača nije bitno. Verujem u mlade momke", rekao je Lukić.

Meč Srbije i Španije na programu je u četvrtak od 20.45 časova.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track