Fudbalska reprezentacija Srbije večerašnjom utakmicom (20.45) protiv Španije na stadionu "Rajko Mitić" otvara takmičenje u A diviziji Lige nacija.

a01-epa-mohamed-messara.jpg
EPA Mohamed Messara 
foto: EPA Mohamed Messara

Selektor Dragan Stojković Piksi nije imao na raspolaganju sve igrače koje je vodio na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Od reprezentacije se oprostio Dušan Tadić, a na Piksijevom spisku se nisu našli Filip Kostić, Nemanja Gudelj, Vanja Milinković-Savić, Mijat Gaćinović, Filip Mladenović, Uroš Spajić i Srđan Mijailović.

serbialuxembourg-26.jpg
Starsport/Srđan Stevanović 
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Nekoliko dana pred utakmicu otkazali su Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić. Prvi zbog privatnih razloga, a druga dvojica zbog povreda. U Beogradu su se pojavili, ali zbog povreda neće igrati Miloš Veljković i Nemanja Maksimović, dok je Aleksa Terzić pod upitnikom. Da maler bude još veći, na poslednjem treningu u Staroj Pazovi povredio se mladi napadač Mihajlo Ivanović, umesto kojeg je pozvan Đorđe Jovanović, napadač Partizana.

hungaryserbia-141.jpg
Starsport/Srđan Stevanović 
foto: Starsport/Srđan Stevanović

U takvoj konstelaciji snaga selektor Dragan Stojković razmišlja o dve formacije koje bi mogao da suprotstavi najboljoj reprezentaciji Evrope Španiji, koja je u Beograd došla u gotovo najjačem sastavu. Od ekipe koja je pred dva meseca osvojila EURO u Nemačkoj izvesno je da neće igrati roviti Rodri i Alvarao Morata koji se nije ni našao na spisku selekora Luisa De la Fuentea.

profimedia0883493012luka1.jpg
SOPA Images / ddp USA / Profimedia 
foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Tim o kojem Dragan Stojković razmišlja igrao bi u promenjenoj formaciji u odnosu na raniji period i to sa četiri igrača u poslednjoj liniji. Ali, sve zavisi od zdravstvenog stanja i povrede zadnje lože Alekse Terzića. Ukoliko jedini levi bek na ovom spisku Dragana Stojkovića bude zdrav, Srbija će zaigrati u sledećem sastavu. Na golu bi bio Predrag Rajković, a onda u zadnjoj liniji Kosta Nedeljković, novi kapiten Nikola Milenković, Strahinja Pavlović i Aleksa Terzić. Ispred njih bi bili Luka Ilić i Saša Lukić, a po bokovima Andrija Živković i Veljko Birmančević. Na mestu "desetke" igraće Lazar Samardžić, a u napadu Luka Jović.

profimedia0883494851lazar.jpg
Silas Schueller/DeFodi Images / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: Silas Schueller/DeFodi Images / imago sportfotodienst / Profimedia

Ukoliko Aleksa Terzić dobije crveno svetlo od strane lekarskog tima srpske fudbalske reprezentacije, Dragan Stojković će se vratiti na staru formaciju, sa trojicom štopera u liniji. S tim da bi u tom slučaju ojačao i vezni red, posebno u defanzivi. Gol bi čuvao Predrag Rajković, ispred njega bi igrali Strahinja Eraković, Nikola Milenković i Strahinja Pavlović, bočna mesta bila bi rezervisana za Kostu Nedeljkovića i Andriju Živkovića, dok bi u sredini igrali Luka Ilić, Saša Lukić, Marko Grujić i Lazar Samardžić. Mesto napadača rezervisano je za Luku Jovića.

Srbija u formaciji (4-4-1-1): Rajković - Nedeljković, Milenković, Pavlović, Terzić - Živković, Ilić, Lukić, Birmančević - Samardžić - Jović.

Srbija u formaciji (3-5-1-1): Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, Ilić, Lukić, Grujić, Živković - Samardžić - Jović.

U isto vreme kada je i naša utakmica protiv Španije, igraće Danska i Švajcarska u Kopenhagenu.

Kurir sport

Kurir Navijači Španije u Štutgartu