Strahinja Bošnjak bio je velika nada srpskog fudbala i Partizana, kada je 2016, sa svega 17 godina potpisao profesionalni ugovor sa crno-belima. Umesto da danas igra za neki veliki klub iz Evrope, pre mesec dana potpisao je ugovor sa ekipom Gravina, četvrtoligašem iz Italije.

partizanpripreme-32.jpg
Starsport/Srđan Stevanović 
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Od strane ljudi koji su tada vodili Omladinsku školu Partizana Strahinja Bošnjak je u mlađim kategorijama bio projektovan za prvi tim. Imao je i zapaženu karijeru u omladinskim selekcijama Srbije, a pre punoletstva zapao je za oko skautima brojnih evropskih klubova. Njegov tadašnji menadžer Zoran Stojadinović održavao je odlične veze sa Barselonom, ali i Portom i Hamburgom.

Nažalost, karijera jednog od najtalentovanijih srpskih štopera sa levom nogom nije se razvijala onako kako je trebalo. Strahinja Bošnjak je posle potpisivanja ugovora sa Partizanom zadužio dres sa brojem pet i stavio se na raspolaganje tadašnjem treneru Marku Nikoliću. Prošao je pripreme, ali je prosleđen u Teleoptik, gde je trebalo da stiče minute i iskustvo. Bio je jedan od najboljih u redovima Teleoptika, koji je te godine iz Srpske lige Beograd izborio kao šampion prolazak u Prvu ligu Srbije.

fk-partizanpripreme-88.jpg
Starsport/Srđan Stevanović 
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Sredinom 2018. godine Strahinja Bošnjak prosleđen je na pozajmicu u Zemun, gde je i debitovao u Superligi. Posle šest meseci vratio se u Partizan, da bi 2019. otišao u Voždovac, kao slobodan igrač. I tu kreće strmoglav pad njegove karijere. Sve češće je na klupi, slabo igra i na kraju odlazi na pozajmicu u Kolubaru iz Lazarevca.

U leto 2021. godine Strahinja Bošnjak stiže u Borac iz Banjaluke, gde se zadržava samo šest meseci i potom odlazi u klub Krupa koji igra ligu Republike Srpske. Vrlo brzo raskida saradnju sa ekipom Krupa i biva neko vreme bez kluba, da bi u februaru 2024. prešao u redove trećeligaša iz Austrije Mauerverk.

vozdovacmladost49568.jpg
Starsport/Peđa Milosavljević 
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Krajem avgusta 2024. Strahinja Bošnjak potpisuje ugovor sa četvrtoligašem iz Italije Gravinom u kojoj će tokom sezone pokušati da oživi karijeru. Ove sezone odigrao je 90 minuta za Gravinu u drugoj utakmici Kupa Italije protiv Manferdonije.

Strahinja Bošnjak ima 25 godina i visok je 182 centimetra, igra na pozicijama levog štopera i levog beka. Karijeru je počeo u rodnom Kraljevu, da bi sa 15 godina došao u OFK Beograd, gde mu je trener bio čuveni Dževad Prekazi. Vrlo brzo prešao je u Partizan gde je gradio svoje fudbalsko ime.

Kurir sport

Kurir Partizan, grobari