VINISIJUS PODIGAO NEVIĐENU BURU U ŠPANIJI! Njegova izjava razbesnela je gradonačelnika Madrida: Zahteva momentalno izvinjenje!
Foto: Oscar Barroso / AFP / Profimedia

preterao?

VINISIJUS PODIGAO NEVIĐENU BURU U ŠPANIJI! Njegova izjava razbesnela je gradonačelnika Madrida: Zahteva momentalno izvinjenje!

Fudbal -

Gradonačelnika Madrida Hose Luisa Martineza-Almeida razbesnela je jedna zapaljiva izjava koju je nedavno dao fudbaler Reala Vinisijus Žunior.

Brazilac koji godinama živi, igra fudbal i zarađuje ogroman novac u Španiji, izjavio je da su navijači u ovoj zemlji rasisti i da bi Španiji trebalo oduzeti organizaciju Mundijala 2023. godine ukoliko ne reši problem.

Njegova izjava razbesnela je gradonačelnika Madrida koji je žestoko reagovao:

"Duboko je nepravedno prema Španiji, a posebno prema Madridu, reći da smo rasističko društvo. Tako je doveo u pitanje i održavanje Svetskog prvenstva 2030. u Španiji".

On je tražio od Vinisijusa sa se uputi javno izvinjenje zbog svoje izjave.

"Molim vas ispravite to, morate se izviniti, jer znajte da kada se dogodi neka rasistička uvreda, sve ćete nas imati uz sebe, ali nećete nas imati kada kažete da smo rasisti. To nije istina. Kada pogrešite, morate da ispravite svoju grešku", dodao je Almeida.

On je istako da je Vinisijus napravio ozbiljnu grešku.

"Ima veliku većinu španskog društva na svojoj strani u borbi protiv rasizma, ali ne možemo da budemo na njegovoj strani kada on praktično celo društvo, posebno Madriđane, naziva rasistima. Ja to ne mogu da prihvatim", zaključio je gradonačelnik prestonice Španije.

Kurir sport/J.M.

00:00

Vinisijus Žunior promašaj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track