Fudbalska selekcija Španije odigraće večeras protiv reprezentacije Srbije u Beogradu (20.45) prvu utakmicu od osvajanja titule šampiona Evrope na EURO 2024 u Nemačkoj.

profimedia0886172405luis2.jpg
Sebastian El-Saqqa / AFP / Profimedia 
foto: Sebastian El-Saqqa / AFP / Profimedia

Selektor "Crvene furije" Luis De la Fuente pozvao je za Ligu nacija sve najbolje igrače koje ima na raspolaganju. Od tima sa EP u Nemačkoj od reprezentacije su se oprostili stariji igrači Načo i Hezus Navas, Alvaro Morata nije ni pozvan, kao i roviti Rodri. Španski novinari otkrili da će selektor poštedeti i mladu zvezdu u usponu Lamina Jamala. Valja podsetiti, da su Morata i Rodri kažnjeni sa dve utakmice neigranja od strane UEFA zbog ponižavanja Gibraltara na proslavi titule u Madridu.

Na golu će biti David Raja, prvi golman Arsenala, a ispred njega u liniji biće Dani Karvahal, Robin Le Normand, Ajmerik Laport i David Kukurelja. Golman Raja, kako piše dnevnik "As" koji ima tendenciju da igra napred, ima uputstva da loptu šalje ka Laportu ili Zubimendiju, kako bi savladali prvu liniju pritiska Srbije.

profimedia0889758310lamine2.jpg
Jose Breton/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia 
foto: Jose Breton/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mladi Lamine Jamal, zvezda Barselone, došao je povređen na okupljanje reprezentacije. Bio je podvrgnut magnetnoj rezonanci zbog povrede mišića. Kako je rekao selektor Španije De la Fuente „Lamine ima samo modricu na listovima i može da igra", ali realnija je opcija da ga na početku utakmice ostavi na klupi.

U veznom redu Španije, u centralnom delu protiv Srbije bi večeras trebalo da zaigraju Zubimendi, Pedri i Fabijan Ruiz. Trozubac u napadu činiće Dani Olmo, Ojarzabal kao "lažna devetka" i Niko Vilijams. Selektor De la Fuente razmišljao je o iskusnom Hoseluu, ali je realnije da on šansu dobije sa klupe.

Kurir sport/As

Kurir sport Piksi o podršci navijača u Nemačkoj