Radovan Pankov pre nekoliko nedelja gostovao je sa svojom Legijom na Kosovu i Metohiji. Poljski klub igrao je protiv ekipe Drita iz Gnjilana u plej-ofu za plasman u Ligu konferencije.

profimedia0898991864pankov2.jpg
Igor Jakubowski / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: Igor Jakubowski / imago sportfotodienst / Profimedia

Legija je posle dve utakmice bila bolja od Drite. Poljaci su u prvoj utakmici u Varšavi slavili rezultatom 2:0, a da su kvalitetniji tim potvrdili su i u revanšu, kada su bili bolji posle minimalne pobede (1:0).

U revanš utakmici koja je igrana u Prištini, Radovan Pankov odigrao je svih 90 minuta. Nije mu bilo lako, jer je sve vreme bio na meti albanskih navijača koji nisu birali uvrede na njegov račun.

- Sem vređanja na stadionu, sve drugo je bilo normalno. Kao da sam išao bilo gde... To je posao i morao je da se odradi. Nisam bio pod specijalnim merama obezbeđenja, ali posle prošlogodišnjeg incidenta u Holandiji sa ekipom AZ Alkmar, Legija van Poljske uvek uz nas šalje privatno obezbeđenje. Sa nama je uvek pet do šest momaka - rekao je Radovan Pankov za Kurir i nastavio:

profimedia0902998739pankov3.jpg
Piotr Kucza/Fotopyk / Zuma Press / Profimedia 
foto: Piotr Kucza/Fotopyk / Zuma Press / Profimedia

- Imali smo čarter let do Prištine. Poneo sam pasoš i ličnu kartu. Nije bilo problema. Čak mi je carinik rekao da mi nije potreban pasoš, da je dovoljna lična karta...

Radovan Pankov dok je igrao za Crvenu zvezdu, u jednom intervjuu za klupsku televiziju, objasnio je da ima poreklo sa srpskog Kosova i Metohije.

- Imamo porodično stablo i znam o svakom po nešto. Poreklo je poznato deset ili 12 kolena unazad. Znam da smo došli sa seobom patrijarha Arsenija Čarnojevića u prostor današnje Vojvodine - rekao je Radovan Pankov pre dve godine za Zvezda TV i nastavio:

cz-pankov1.jpg
www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic 
foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

- Ranije smo živeli u carskoj Srbiji, tačnije okolini Prizrena. Ne znam tačno gde. Prezivali smo se Panković. Znamo svi da su Austrougari, a kasnije i Nemci svima sekli "ić" iz prezimena i dodavali "ski", "in", pravili ružna prezimena. Pokušavali su da nam iseku korene što im nije uspelo.

Kurir sport

Kurir TV VELIKI SKANDAL! SRPSKI FUDBALER PRIVEDEN U HOLANDIJI! Pankov proveo noć u policiji posle HAOSA u kom nije učestvovao?