Radovan Pankov pamtiće dok je živ utakmicu svoje Legije i AZ Alkmara u Holandiji, u okviru Lige konferencije. Bilo je to 5. oktobra 2023. godine, a taj datum ostao je urezan srpskom fudbaleru u pamćenje.

profimedia0903896230pankov.jpg
Pawel Bejnarowicz / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: Pawel Bejnarowicz / imago sportfotodienst / Profimedia

Posle utakmice u Holandiji došlo je do sukoba obezbeđenja kluba AZ Alkmar i fudbalera Legije. Policija je privela Radovana Pankova i Portugalca Žozuea. Obojicu su noć posle meča proveli u pritvoru, a čak je i premijer Poljske Mateuš Moravjecki reagovao kako i bili pušteni. Po izlasku iz pritvora, Pankov se obratio javnosti i rekao da posle svega, pored Srbije i Poljsku smatra za svoj drugi dom.

Radovan Pankov tvrdi da je reagovao u samoodbrani i da su redari napali ekspediciju Legije. U razgovoru za Kurir fudbaler Legije iz Varšave kaže da je to bila jedna ružna epizoda koju pokušava da zaboravi.

profimedia0811467382.jpg
Marcel van Dorst/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia 
foto: Marcel van Dorst/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Država Holandija povela je sudski postupak protiv Radovana Pankova, dok je protiv Portugalca Žozuea obustavljen. Predsednik Legije Darijuš Mioduški i sam je bio napadnut prilikom tog incidenta, kada je zadobio nekoliko udaraca.

- Nije još okončan postupak. Sve je i dalje u toku. Ima tu više slučajeva u okviru jednog. I gazda Legije ima slučaj. Moj saigrač Portugalac Žozue je oslobođen. Iskreno, verujem da će advokati to sve rešiti. Ne opterećujem se time. Ja sam se samo branio i želeo da pomognem svojim saigračima. Takav sam... Ne kajem se za bilo šta, što se tada desilo - rekao je Radovan Pankov za Kurir.

profimedia0811467394.jpg
Marcel van Dorst/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia 
foto: Marcel van Dorst/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Radovan Pankov (29) stigao je u Legiju iz Varšave prošlog leta. Standardan je član prvog tima, a za Legiju je dosad odigrao 46 utakmica u svim takmičenjima i dao četiri gola.

Kurir sport

Kurir TV VELIKI SKANDAL! SRPSKI FUDBALER PRIVEDEN U HOLANDIJI! Pankov proveo noć u policiji posle HAOSA u kom nije učestvovao?