Fudbalerka, Aleks Morganobjavila je danas kraj svoje igračke karijere.

Morgan (35) je ovu odluku saopštila putem video snimka na društvenoj mreži X.

"Fudbal je bio deo mene 30 godina, i bio je jedna od prvih stvari koje sam zavolela. Dala sam sve ovom sportu i ono što sam dobila zauzvrat je više nego što bih ikad mogla da sanjam. Uspeh za mene se definiše time da nikad ne odustajem i da dajem sve od sebe, i to sam upravo i radila", navela je Morgan.

ap06.jpg
AP 
foto: AP

U istom video snimku Morgan je saopštila da je trudna sa svojim drugim detetom.

"Trudna sam. Koliko god ovo neočekivano bilo, mi smo presrećni. Za mene je porodica sve, ne bih bila ovde bez svog supruga i svoje porodice. Da me podižu, motivišu, podstiču, bodre i da se žrtvuju za mene poslednjih 15 godina koliko sam profesionalna sportistkinja", dodala je Morgan.

Takođe je najavila da će u nedelju odigrati svoju poslednju utakmicu, kada njen klub San Dijego Vejv dočekuje ekipu Kuredža iz Severne Karoline.

Morgan je sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država, za koju je ostvarila 224 nastupa i postigla 123 golova, osvojila dva Svetska prvenstva (2015, 2019.) i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2012. godine.

Bila je finalistkinja za najbolju fudbalerku godine po izboru Fife 2012. godine i izabrana je da bude član najboljeg tima u istoriji američke reprezentacije 2013. godine.

Veći deo svoje klupske karijere je provela u Sjedinjenim Američkim Državama, dok je u Evropi igrala za Lion i Totenhem.

Kurir sport / Beta