RUSIMA SVE JASNO - EVROPA NEMA ALTERNATIVU: Posle Vijetnama "svanulo im pred očima" - ništa od Azije!
Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

NIJE IM PRIJALO

RUSIMA SVE JASNO - EVROPA NEMA ALTERNATIVU: Posle Vijetnama "svanulo im pred očima" - ništa od Azije!

Fudbal -

Fudbaleri Rusije savladali su Vijetnam na gostovanju u prijateteljskom meču rezultatom 3:0.

Strelci za Ruse bili su Kuzaev, Van Tan (autogol) i Musaev, međutim to nije bilo u prvom planu.

Rusija kao što je opšte poznato zbog rata u Ukrajini ne igra takmičarske utakmice več više odve godine a, ne igra ni jake test utakmice, jer Evropa odbija da igra sa Rusima, tako da je "zbornaja" osuđena da se odmerava sa neatraktivnim i slabašnim azijskim selekcijama.

Jedine evropske selekcije sa kojima su igrali bili su Srbija i Belorusija.

Rivali Rusije od početka rata bili su Kirgistan, Uzbekistan, Tadžikistan, Kenija, Kuba, Srbija, Belorusija i kao poslednji rival Vijetnam.

Fudbaleri Rusije
foto: Foto: Reuters

"Tokom poslednjeg gostovanja po Aziji, ali i nekih ranijih, ljudi iz FS Rusije su mogli da se uvere u ono što pruža azijski fudbal, klupski i reprezentativni, uslove koje imaju, infrastrukturu, stadione, kao i vremenske uslove, mogli su da vide i da procene da li žele da budu deo tog sveta, jer je bilo spekulacija da bi se zbog dugotrajnog rata u Ukrajini i nametnutih sankcija mogli prebaciti pod okrilje Azijske fudbalske federacije. Od toga, sada naročito posle gostovanja u Vijetnamu, neće biti ništa. "Utakmica između reprezentacija Rusije i Vijetnama odigrala se u glavnom gradu te azijske države – Hanoju. Tim Valerija Karpina ostvario je ubedljivu pobedu, ali bi ovde trebalo da se završi priča o mogućem prelasku naše zemlje u Azijsku konfederaciju", piše ruski portal Sportekspres.

Navijači, Poljska, Fudbaleri Rusije, Hilugani

"Počnimo sa činjenicom da je klima u Vijetnamu i drugim zemljama u regionu teška za izdržati. Ono što je dobro za Vijetnamca je smrt za Rusa. Trčanje okolo po nesnosnoj vrućini i vlazi izgledalo je jednostavno nemoguće. Išli smo do stadiona oko 15 minuta i bili smo bukvalno mokri do gole kože. Bilo je teško disati, ne mogu da zamislim kako je ekipa igrala u takvim uslovima", navodi dalje izveštač pomenutog ruskog portala iz Hanoja. Autor teksta kaže da ruski reprezentativni fudbal jednostavno ne može da napreduje uz prosečne azijske selekcije. "Uz svo poštovanje prema organizatorima utakmice, stadion i teren u Hanoju ličili su na uslove u kojima je Rusija igrala pre 15-ak godina. Na sreću, ovo nam je izašlo iz navike. Komfor i organizacija igara u Evropi i Rusiji su neuporedivo bolji. Mogli ste i sami da procenite nivo kvaliteta vijetnamskog tima i u TV prenosu. Da li će neko zaista biti zainteresovan da gleda kako naša reprezentacija igra protiv takvih protivnika? Lično, ja ne. Možete reći da će nam sa takvim nivoom otpora biti lakše da se kvalifikujemo na velike međunarodne turnire, ali ni ja se ne slažem sa tim. Kako da napredujemo u takvim uslovima? A šta da radimo, recimo, na Svetskom prvenstvu, ako dve godine zaredom igramo protiv očigledno slabih ekipa? Diskvalifikaciju našeg tima iz UEFA tretirajmo kao neizbežnost. Danas ne možemo ništa da promenimo i prinuđeni smo da čekamo povratak u evropsku fudbalsku porodicu. Akumulirajmo sportski bes, odgajamo talentovane fudbalere, a kada se vratimo pokazaćemo svima za šta smo sposobni i igraćemo sa motivacijom kakvu nikada ranije nismo imali", piše ovaj ruski portal

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track