Kristijano Ronaldo je neverovatan igrač, čovek koji razbija sve granice biologije, jer vrhunski fudbal igra sa punih 39 godina.

profimedia0905129543kristijano1.jpg
Bruno de Carvalho/SOPA Images/Sh / Shutterstock Editorial / Profimedia 
foto: Bruno de Carvalho/SOPA Images/Sh / Shutterstock Editorial / Profimedia

U utakmici Lige nacija između Portugala i Hrvatske (2:1) Kristijano Ronaldo dao je svoj 900. gol u karijeri. Posle utakmice poručio je da još nije završio posao, te da mu je cilj da u narednim godinama stigen do brojke od 1.000 pogodaka.

Drugi gol Kristijana Ronalda protiv Hrvatske pokazao se kao pobedonosni. Emotivno je proživeo te trenutke, pao je na kolena pored korner zastavice i rasplakao se.

- Želim da postignem 1000 golova! Ako ne bude bilo povreda, to je za mene najvažnija stvar. Želim to - poručio je Kristijano Ronaldo.

Neverovatni fudbaler ukupno je dao 131. gol za Portugal. Na klupskom nivou pogađao je u dresovima Sportinga, Mančester junajteda, Real Madrida, Juventusa i Al Nasra, kluba za koji trenutno igra.

Za matični Sporting iz Lisabona u kojem je počeo karijeru postigao je pet golova, za Junajted 145 golova, za Real spektakularnih 450 pogodaka u 438 utakmica, u Juventusu je 101. put tresao mrežu, dok je u Al Nasru dosad brojao do 68 golova u 74 utakmice.

Valja podsetiti da je Kristijano Ronaldo rekorder po broju učešća, golova i asistencija u Ligi šampiona, kao i po broju učešća, golova i asistencija na evropskim prvenstvima. Takode, najbolji je i po broju pogodaka u medunarodnim reprezentativnim takmičenjima i broju odigranih utakmica.

Kristijano Ronaldo za bogatu i dugu karijeru treba da zahvali samodisciplini, redovnim treninzima i zdravoj ishrani. Nešto poput Novaka Đokovića u svetu tenisa.

Portugalac je nebrojeno puta govorio da od mesa jede isključivo piletinu i ćuretinu, zatim ribu, obilje voća i povrća, kao i razne žitarice. Pije prirodne sokove i vodu, nikada alkohol i gazirana, posebno energetska pića.

Kurir sport

Instagram Kristijano Ronaldo pokazao mišiće