Rumunija je među retkim zemljama u Evropi koje ne priznaju nasilnu i neustavnu nezavisnost Kosova od Srbije.

rumuni1.jpg
Printskrin 
foto: Printskrin

Uz Španiju, Kipar, Grčku i Slovačku, Rumunija je pokazala kičmu među članicama Evropske unije. Otuda i ne čudi što su fudbaleri ove reprezentacije dočekani kao smrtni neprijatelji na utakmici Lige nacija u Prištini.

Rumuni su bili vređani i psovani konstantno, tokom celog trajanja utakmice, tako pišu mediji iz Bukurešta. Iza klupe nacionalnog tima kačena je zastava terorističke UČK, jedan igrač je pogođen flašom, huligani su uletali na teren nekoliko puta i prekidali meč. Hoće li UEFA reagovati zbog ovoga, pokazaće vreme...

Centralni defanzivac reprezentacije Rumunije Andrej Burka otkrio je kako su njega i njegove kolege motivisali selektor Mirčea Lučesku i protivnici. Rumunija je razmontirala tzv. Kosovo u Prištini, rezultatom 3:0.

Golove na stadionu „Fadilj Vokri“ postigli su Denis Man u 40. minutu, Razvan Marin iz penala u 51. minutu i ​​Denis Draguš u 82. minutu.

- Drago mi je što smo uspeli da pobedimo i da ostanemo čisti! Tako nas je savetovao i selektor Mirčea. Imali smo ogromnu motivaciju, jer su oni pre dva ili tri dana izlazili sa izjavama da će nas pobediti - rekao je Andrej Burka i nastavio:

- Na terenu smo sproveli sve ono što smo se dogovorili. Nije bilo lako, ali smo uspeli. Drago nam je što smo dobro počeli i idemo korak po korak.

profimedia0905446619mihaila.jpg
AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Levokrilni fudbaler ParmeValentin Mihaila, rodom iz grada Trgoviše, gde i danas živi veliki broj Srba, otkrio je koliko su uvrede od strane Albanaca sa Kosova i Metohije uticale na njega i saigrače. Posebno posle zviždanja tokom intoniranja himne Rumunije.

- Psovke me uvek motivišu. Pokazao sam im to na kraju utakmice - poručio je Valentin Mihaila.

Naredni meč reprezentacija Rumunije igra 9. septembra, na stadionu Steaue, protiv Litvanije, od 21.45.

Kurir sport

Kurir Navijači Srbije u Lilu