Odlični Napretkov defanzivac Nemanja Đeković je u zimskom prelaznom roku bio na listi želja brojnih inostranih, ali i vodećih domaćih klubova. On je procenio da je bolje za njegov razvoj fa ostane u Kruševcu i da se dokaže u Čarapanskom jatu pre odlaska na neku značajniju destinaciju.

Po mišljenju struke, Đeković je najbolji izdanak Napretkove Škole fudbala u poslednjoj deceniji, član mlađih reprezentativnih selekcija Srbije. Nemanja ima samo 21 godinu i pred njim je blistava karijera. Napredak je odlučio da mu ponudi nastavak saradnje i Nemanja Đeković je danas produžio ugovor do 31. maja 2027. godine.

-Nema ga na terenu od početka prolećne sezone prethodnog šampionata. Na jednom treningu došlo je do povrede prednjih ukrštenih ligamenata, a klub mu je omogućio najbolje moguće uslove za oporavak, snosio troškove lečenja i rehabilitacije. U Austriji ga je operisao vodeći evropski stručnjak za povrede ove vrste, profesor dr Kristijan Fink. A, rehabilitacija je obavljena pod nadzorom Filipa Volšeka, direktora „Fizio Group“, u jedinstvenom centru za fizikalnu terapiju, rehabilitaciju, trening i regenerativnu medicinu, koji je baziran u Beogradu i jedan od najvećih u jugoistočnoj Evropi, kaže Sanja Milutinović, PR Napretka.

Oporavak je protekao u najboljem redu, Đeković trenira se ekipom i očekuje se da će vrlo brzo konkurisati za mesto u ekipi i u buduće biti stub Napretkove odbrane.

Ž. Milenković / Kurir sport