Ozbiljan kiks napravio je saudijski Al Hilal kada je odlučio da angažuje brazilskog superstara Nejmara.

Nejmar je u avgustu prošle godine prešao iz Pari Sen Žermena u Al Hilal u transferu vrednom 90 miliona evra, a bogati klub iz Saudijske Arabije odlučio je da Brazilcu da 300 miliona evra za dvogodišnji ugovor.

Ispostavilo se da je to bio promašaj veka.

Nejmar je za Al Hilal odigrao samo pet utakmica, na terenu proveo svega 386 minuta, što znači da je za godinu dana zaradio 30 miliona evra po utakmici ili 390 hiljada za svaki minut poroveden na terenu!

Naime, Brazilac je u oktobru prošle godine doživeo tešku povredu kolena i od tada nije odigrao nijedan meč. Iako je od povrede prošlo 11 meseci, još uvek nije poznato kada će se konačno vratiti na teren. Njegov oporava traje puno duže nego što se očekivalo.

Prema pisanju saudijskih medija, u subotu je radio lekarski pregled i test fizičke spremnosti i oba je pao! U klubu su zaključili da će mu biti potrebno još minimum dva meseca kako bi bio spreman da počne normalno da trenira sa ostatkom tima.

Saudijski klub ima opciju da na kraju sezone produži ugovor sa Nejmarom na još godinu dana, ali u ovom trenutku to ne deluje kao realna opcija.

Kurir sport/J.M.

Instagram Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla