Dani Olmo trenutno je jedan od najboljih fudbalera reprezentacije Španije, a put ka zvezdama započeo je iz zagrebačkog Dinama. Zbog toga ne čudi što je jednom prilikom istakao kako je Hrvatska imala veliki uticaj na njegov život.

Olmo je čak imao poziv Zlatka Dalića da zaigra za ovu reprezentaciju, a u DAZN-ovom dokumentarcu "Come On Futbol" govorio je o tom trenutku.

profimedia0684692673.jpg
900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia 
foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

- Tada sam bio najbolji igrač hrvatske lige, a španska reprezentacija me nije zvala. No, rekao sam Hrvatima da ne želim igrati za njih. Zahvalio sam im i rekao da je moj san igrati za Španiju - otkrio je Olmo, pa dodao kako je u Dinamu postao čovek:

- Želeo sam biti deo sportskog projekta i Dinamo mi je to omogućio. Kada napustiš Barselonu, nije sve savršeno. U Hrvatskoj sam to shvatio. Ali, tamo sam postao čovek, na terenu i van njega. Fudbal može pomoći na razne načine. Mi fudbaleri smo uticajne osobe, iako ponekad ne razmišljamo tako. Žele sam pomoći u Hrvatskoj. Na mene su najviše uticali ljudi koji su tamo proživeli rat. Među njima je bilo i fudbalera. Neki nisu imali ruku ili nogu. Govorim o klupskim legendama.

Podsetimo, Dani Olmo nedavno je gostovao na Marakani kada je sa selekcijom Španije odigrao 0:0 protiv Srbije u meču Lige nacija, a u nedelju veče ga zbog povrede neće biti u timu za susret protiv Švajcarske.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta