Dosadašnji napadač Ajntrahta iz Frankfurta Marko Mladenović novi je član Vojvodine.

U pitanju je 19-godišnji vezni igrač, a sa Vošom je potpisao ugovor na četiri godine.

On je rođen u nemačkom Nirtingenu, ali vuče srpske korene, pa je shodno tome izabrao da nastupa za reprezentaciju Srbije. Mladenović je upisao osam nastupa za U-19 selekciju Srbije i postigao je dva gola.

Mladenović je u dresu Ajntrahta debitovao u Bundesligi, ali je uglavnom igrao u U-19 Bundesligi, u kojoj je imao odličan učinak od čak 20 golova i 19 asistencija na 43 utakmice.

Mladenović je poručio da je srećan zbog dolaska u veliki klub kakav je Vojvodina.

"Vojvodina je veliki klub, i Novi Sad je veliki grad, tako da sam mnogo srećan što sam došao ovde. Imao sam pozitivne razgovore sa klubom i spreman sam na sve izazove i obaveze koje me čekaju. Uvek sam davao sve od sebe, bio sam 11 godina u Štutgartu i potom još dve u Ajntrahtu gde sam i debitovao za prvi tim. Posle razgovora sa sportskim direktorom shvatio sam da je ovo najbolja odluka za mene", rekao je Mladenović.

On je zadužio dres sa brojem 11 i biće odmah na raspolaganju stručnom štabu.

"Fizički sam potpuno spreman, radio sam sve vreme tokom priprema i na raspolaganju sam ekipi i stručnom štabu. Daću sve od sebe da zajedno napravimo dobre stvari i da se okrenemo utakmicama koje su pred nama", zaključio je Mladenović.

Kurir sport