Španski fudbalski klub Valensija najavio je otvaranje disciplinskog postupka protiv svog fudbalera Rafe Mira, optuženog za seksualni napad počinjen krajem avgusta.

"Valensija želi da ponovi svoju čvrstu osudu nasilja u svim njegovim manifestacijama, i da istovremeno poštuje pretpostavku nevinosti. Samo sud može da odluči o krivici Rafe Mira, međutim što se kluba tiče i u okviru svojih nadležnosti, Valensija je analizirala situaciju sa stanovišta režima sankcija koji se primenjuje na profesionalni fudbalski sektor i odlučila da preduzme disciplinske mere", naveo je klub u saopštenju za javnost.

Rafa Mir, je prema pisanju španskih medija, uhapšen 2. septembra, nakon što su dve žene podnele tužbu protiv njega i još jedne osobe za seksualni napad. Događaji su se dogodili u kući 27-godišnjeg fudbalera.

"Klub će konkretno pokrenuti postupak protiv Rafe Mira nakon što je shvatio da je njegov način života, tokom odmora, nesporno uticao na profesionalni učinak koji se očekuje od igrača i da je u suprotnosti sa poverenjem koje naši navijači imaju u sve igrače", dodao je klub.

Kurir sport