Napravili stadion od 100 miliona evra, a teren - oranica!

Neverovatna priča stiže nam iz susedne Rumunije.

Fudbalska reprezentacija te zemlje ne želi više da igra na velelepnom stadionu "Genčea" vrednom čak 100.000.000 evra! Razlog - katastrofalan teren.

Pre tri godine u Bukureštu je izgrađen novi stadion Steaue kapaciteta 31.254 mesta u koji je uložen ogroman novac.

Grenčea je bio ponos Bukurešta. Za potrebe Evropskog prvenstva na ovom stadionu su se pripremale selekcije Austrije i Severne Makedonije i tada je sve bilo u perfektnom stanju, međutim ubrzo su usledili problemi.

Stanje terena na ovom velelepnom zdanju je katastrofalno. Više liči na oranicu nego na fudbalski teren, pa reprezentativci Rumunije apeluju da se utakmice nacionalnog tima više ne igraju na ovom stadionu.

Selektor Rumunije, legendarni Mirčea Lučesku, poručio je da se reprezentacija posle meča sa Litvanijom u Ligi nacija poručio je da se reprezentacija više neće vraćati na ovaj stadion.

"Teren je bio jadan. Ekipi koja svoju igru temelji na dodavanjim je jako teško na ovakvom terenu. Greške se događaju zbog terena, a igrači pate i ljute se", rekao je Lučesku i dodao:

"Teren nas je doveo u užasno nepovoljan položaj. Bilo je užasno, nadam se da se više nećemo vraćati ovde dok se ne popravi".

On je istakao da u Rumuniji postoji još stadiona i da reprezentacija ne mora sve utakmice da igra u Bukureštu.

"Ovo je reprezentacija i mora igrati po celoj zemlji", poručio je Lučesku.

Inače, Rumunija je i posred očajnih uslova za igru uspela da savlada Litvaniju rezultatom 3:1.

Kurir sport/J.M.

Kurir Srbija trening