Švajcarska političarka poreklom sa Kosova, Sanija Ahmeti, šokirala je i zgrozila planetu kada je podelila video snimak i fotografiju kako puca u sliku Bogorodice. Zbog toga se našla na udaru javnosti, a po njoj je žestoko opleo i hrvatski fudbaler Dejan Lovren.

Sanija je članica partije GLP u Cirihu i kopredsednica Operacije Libero, a pošto je shvatila kakvu je glupost napravila uputila je javno izvinjenje.

- Tražim oproštaj od onih koji su povređeni mojim delovanjem. Instagram "stori" sam izbrisala odmah kad sam postala svesna verskog sadržaja. Nisam razmišljala o tome. To je bilo apsolutno glupo od mene. Bila je to greška. Strašno mi je žao - istakla je ona.

Ipak, nije sve ubedila da se stvarno i iskreno pokajala, pa je Dejan Lovren izneo svoj stav i mišljenje o ovoj situaciji.

- Nije joj žao. Žao joj je što su je uhvatili. Demoni mrze Isusa. Ona je jedna od njih, ništa se ne događa slučajno. Nikad se ne rugaj nečijoj religiji, budi pristojan. Pucala je malom Isusu u glavu nekoliko puta, čista ljutnja i mržnja! A njena politička stranka i dalje stoji iza nje? Ludo. Kakva je ovo šala - napisao je Lovren, a prenelihrvatski mediji.

Došli s Kosova

Kako navodi RT, članovi porodice Sanije Ameti došli su u Švajcarsku kao izbeglice s Kosova devedesetih godina prošlog veka. Ona je tada bila trogodišnja devojčica.

BONUS VIDEO:

Kurir, AP Francisco Seco Lovren vređao hrvatske novinare