Memorijalni turnir "Jusuf Jusa Bulić", treći po redu, održan je proteklog vikenda. Tom prilikom ugošćeno je čak 54 ekipe iz Beograda i Srbije. U više različitih kategorija u dva dana turnira na istoimenom stadionu, koji je baza fudbalskog kluba Železnik 1930, pred brojnom publikom takmičili su se dečaci godišta 2012, 2013, 2014, 2015, kao i devojčice razvojne kategorije.

Prvog dana turnira kod razvojne kategorije devojčica zlato je odnela ekipa ŽFK “Crvena Zvezda”, dok je srebro otišlo u ruke devojaka iz ŽFK “Železnik 1930”. Plasman igrača 2015’ bio je uspešan. To je najtrofejnija ekipa ikada u dosadašnjih tri turnira, a još jednom zlatno odličje je pripalo ekipi FK Čukarički DOO, srebro veoma talentovanoj ekipi iz Novog Pazara "FK Pazar Juniors" i bivšem igraču Železnika, treneru, Irfanu Paučincu. Generacija 2014’ je završila uspešno turnir sličnim rasporedom: zlato je pripalo FK “Čukarički DOO”, srebro Romantičarima sa Karaburme ekipi “OFK Beograd”.

Nagrade su delili veliki prijatelji turnira Bojan Kekić i Aleksandar Čortan, predstavnici sponzora, i Mateja Bulić, unuk Juse Bulića po kome ovaj memorijal i nosi ime. Drugog dana su se desila velika iznenađenja i kao produkt dobrog rada i posvećenosti FK “Velika Moštanica” je zauzela prvo mesto u generaciji 2012’ pobedivši tradicionalno jaku školu FK “Rad” kojima je pripalo srebro. Generacija 2013’ je prošla nešto sličnije prvom danu, i zlatnim odličjem se okitila ekipa FK “Čukarički DOO”. Ekipi sa Banjice FK “Rad” pripalo je srebro.

Privatna Arhiva TREĆI PO REDU MEMORIJAL "JUSUF JUSA BULIĆ": Turnir okupio 54 ekipe iz Beograda i Srbije

Nagrade su delili gospodin Nikola Aritonović – Predsednik opštine Čukarica, Dane Medić nekadašnji golman FK Železnik 1930, takođe i Borivoje Ristić, a odličja je dodeljivao i legenda FK Partizana i FK Železnik 1930 gospodin Dzevad Prekazi.

Ovim putem rukovodstvo Sportskog društva Železnik 1930 FK i ŽFK Železnik 1930 se zahvaljuje svim prijateljima kluba, sponzorima, a posebno rukovodskvu opštine Čukarica i generalno spoznoru, kao i ekipama koje su učestvovale i publici koju su mahom činili roditelji. Kako je turnir humanog karaktera sav prihod od ulaznica biće upućen organizaciji “Budi human”, za dečaka Sergeja Petkova (219).

- Ponosan sam na ovu ideju koja se uspešno odvija po treći put. Naročito jer se ime i doprinos mog oca sportu čuva od zaborava. Svake godine dolazi sve vise klubova. Najviše mi je srce puno kad vidim kako se deca igraju i druže. To je život, to je poenta. Zahvaljujem se svim sponzorima i prijateljima koji su sve ovo omogućili i ove godine. Sledece godine idemo još jače - poručio je Đorđe Bulic za Kurir.

Kurir sport