Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić rekao je u intervjuu za španske medije da je jako srećan u Hajduku i da uživa u Splitu.

"Jako sam srećan i zadovoljan. Iznenadili su me kvalitet i ambijent na našem stadionu. I moji prijatelji i članovi porodice su se iznenadili i uživali u ovom prekrasnom ambijentu", izjavio je 36-godišnji Rakitić za radio stanicu Kanal Sur, a prenela HINA.

"Voleo bih da puno ljudi iz Španije dođe da vidi jer će uživati", dodao je on.

Rakitić, bivši igrač Barselone i Sevilje, u julu je napustio saudijski klub Al-Šabab nakon sedam meseci o potpisao je za Hajduk.

"Biću potpuno iskren, bila je to odluka donesena iz srca. Posljednji podstrek tome bila je moja supruga Rakel. Kada je sve počelo ona je rekla da bi jako volela da dođe u Split pa smo napravili sve što je moguće da dođem u Hajduk", rekao je Rakitić.

Napomenuo je da nije nimalo dvoumio, i da sada "uživa u svakom danu" i "ne razmišlja o budućnosti".

"Bilo je lepo igrati i u Saudijskoj Arabiji, ligi koja će rasti u nadolazećim godinama, ali kada se pojavila prilika da dođem u Hrvatsku nisam se dvoumio. Osetio sam ponos što ću prvi put zaigrati u hrvatskoj ligi i istovremeno pokazati Hrvatsku svojoj supruzi i deci", izjavio je Rakitić rođen u Švajcarskoj.

Njegova supruga Španjolka i kćeri rođene u Španiji "uživaju" u Splitu.

"A vidim i da me navijači podržavaju", naglasio je on.

Upitan o odnosu sa italijanskim trenerom Đenerom Gatusom, odgovorio je da su u "jako dobrom odnosu".

"Jako sam srećan", dodao je on.

Iako Hajduk nije ušao dobro u sezonu, ispavši u pretkolu evropske Lige konferencija od slovačkog Ružomberoka, hrvatski vezista kaže da svakodnevno uživa u fudbalu.

"Najljepše što imam je što sa 36 godina uživam više od dečaka. U Hajduku imam saigrače stare 16 ili 17 godina. Gledam ih svakog jutra i kažem im da sam ja srećniji od njih. Govorim im da budu srećniji, da se smeju, da želim da vidim sreću na njihovim licima", izjavio je on.

"Svakodnevna sreća je najljepša titula koju imam", napomenuo je Rakitić koji je 2015. sa Barselonom osvojio Ligu šampiona, a 2014. i 2023. sa Seviljom Ligu Evropa. Sa Hrvatskom je 2018. igrao u finalu Svetskog prvenstva i rekao da "ne može da prežali što tada nisu pobedili" Francusku.

Hajduk nakon pet odigranih kola ima 11 bodova, a vodeći Dinamo 13. U petak ta dva kluba igraju u Zagrebu.

Kurir sport