Ovo niko nije mogao ni da nasluti

Splitski fudbalski prvoligaš Hajduk objavio je da Nikola Kalinić više nije sportski direktor kluba i to manje od četiri meseca provedena na toj dužnosti.

Kalinić, koji je još prošle sezone bio aktivni igrač, dužnost prvog čoveka struke preuzeo je krajem maja nasledivši Mindaugasa Nikoličiusa, ali samo jedan prelazni rok bio je dovoljan za rastanak.

"Sa Nikolom smo se razišli nakon završetka prelaznog roka imajući u vidu ono što je najbolje rešenje za klub u ovom trenutku. Zahvaljujem mu što je prihvatio ovu ulogu u teškom trenutku i jako poštujem njegovu emociju koju iskazuje prema Hajduku - rekao je rekao je predsednik Upravnog odbora Ivan Bilić, a prenela HINA.

Usledio je objašnjenje:

"Odluku smo saopštili treneru Đenaru Gatusu, kom je kao i svima u klubu u sledećih nekoliko dana glavni cilj da se maksimalno fokusira na predstojeći derbi, kako bi ekipa imala što kvalitetniju fizičku i mentalnu pripremu. Budući da se radi o izuzetno važnoj poziciji, tokom sledeće nedelje predstavićemo novog sportskog direktora i sportsku strategiju kluba za koju smatramo kako je dugoročno jedina ispravna za Hajduk"

Kurir sport