Neverovatan transfer napravila je uprava OFK Beograda angažovanjem nekadašnjeg saigrača čuvenog Marija Balotelija.

profimedia0887013551filip.jpg
Jan Huebner / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: Jan Huebner / imago sportfotodienst / Profimedia

Novi član "Romantičara sa Karaburme" postao je Filip Stojilković, napadač koji je prošao sve reprezentativne selekcije Švajcarske, zemlje u kojoj je rođen. Zvuči nestvarno da OFK Beograd angažuje napadača takve reputacije.

Filip Stojilković (24) doveden je na pozajmicu iz Darmštata, člana nemačke Cvajte. Pre godinu ipo dana čelnici Darmštata platili su Srbina iz Švajcarske 2.000.000 evra Sionu i tako ga učinili najskupljim pojačanjem u istoriji kluba. Za Darmštat je odigrao 24 takmičarske i postigao tri gola u Cvajti. Drugi deo prošle sezone proveo je na pozajmici u Kajzerslauternu gde je odigrao osam mečeva i upisao jedan pogodak.

Filip Stojilković pre dve godine imao je fantastičnu sezonu u redovima Siona. Bio je toliko dobar da je iz startne postave izbacio čuvenog Marija Balotelija, koji je stigao u redove švajcarskog kluba za 2.600.000 evra.

Filip Stojilković rođen je 4. januara 2000. godine u Cirihu i dete je srpskih iseljenika. Visok je 186 centimetara, prilično snažan i što je najvažnije produktivan. Karijeru je počeo u klubu Cirih, odakle je prešao u lokalni Red Star. Vratio se vrlo brzo u Cirih, a onda 2018. otišao u nemački Hofenhajm. Tamo mu nije išlo kako treba, pa je stigao u drugoligaš Vil, da bi pre četiri godine prihvatio poziv Siona koji ga je platio 400.000 evra. Jednu sezonu je proveo na pozajmici u Arauu gde je bio sjajan sa 15 golova, a onda je 2021. eksplodirao u Sionu sa 11 golova.

profimedia0765090865.jpg
Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia 
foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

U OFK Beograd Filip Stojilković dolazi kao zamena za Aleksandra Kahvića, koji je pre nekoliko dana u transferu vrednom 1.500.000 evra prešao u redove Ulma, člana nemačke Cvajte.

Ne treba zaboraviti da je Filip Stojilković prošao sve omladinske selekcije Švajcarske, da je igrao za U18, U19, U20 i U21. Za seniorsku reprezentaciju nije, što znači da bi mogao da se nađe na radaru nacionalnog tima Srbije u budućnosti. Debi za OFK Beograd mogao bi da ima već za vikend protiv Partizana.

Kurir sport

Kurir televizija U ČEMU JE ZAKAZALA REPREZENTACIJA SRBIJE NA EP? Stručnjaci nemaju dilemu: Imamo odlične igrače, ali nemamo sistem