Danima već mediji u Prištini pišu o skandalu u fudbalskoj selekciji fantomske države Kosovo, zbog koje su iz ekipe izbačeni Edon Žegrova, Arijanet Murić i Florent Muslija.

sipatri.jpg
Printskrin 
foto: Printskrin

Njima trojici predsednik organizacije Agim Ademi i selektor Frank Fode zamerili su što su napustili hotel i otišli u noćni život. Prema pisanju prištinskih medija Agim Ademi im je pretio da će im "uništiti karijeru" i "polomiti im noge". Edon Žegrova, Arijanet Murić i Florent Muslija članovi su startne postane selekcije tzv. Kosova i fudbaleri ozbiljnog renomea u Evropi.

Jedan od njih trojice Florent Muslija, oglasio se preko društvenih mreža, priznao krivicu, ali i istakao da nije baš sve onako kako Agim Ademi govori.

- Trenutno ima dosta vesti o meni i incidentu u reprezentaciji. Neke tvrdnje su tačne, neke nisu - napisao je Muslija i nastavio:

profimedia0899579486muslija1.jpg
Malte Ossowski/Sven Simon / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: Malte Ossowski/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

- Pre svega, napravio sam grešku za koju, naravno, preuzimam odgovornost. Dva dana pre utakmice Lige nacija protiv Kipra, napustio sam timski hotel bez dozvole. Međutim, nisam kasno izašao na zabavu u klub, već da bih otišao na večeru. Samo sam malo izašao.

Nastavio je fudbaler nemačkog Frajburga da se pravda:

- Nesumnjivo, ovo nije bila najbolja i najpametnija odluka u mom životu. Jer timski sport funkcioniše samo kada se svi pridržavaju zajedničkih pravila. Zbog toga sam se izvinio treneru i naravno saigračima. Ovako nešto nije trebalo da se desi. A ko me poznaje, zna da se ovako nešto više neće ponoviti.

profimedia0874773102zegrova.jpg
Laurent Sanson / imago sportfotodienst / Profimedia 
foto: Laurent SANSON / imago sportfotodienst / Profimedia

Edon Žegrova (25) rođen je u Nemačkoj, igra na poziciji desnog krila i trenutno je član Lila. Arijanet Murić (25) rođen je u Švajcarskoj, nekadašnji je golman Mančester sitija, a trenutno je član engleskog premijerligaša Ipsviča. Florent Muslija (26) takođe je rodom iz inostranstva, iz Nemačke, igra u veznom redu ili kao levo krilo, a član je bundesligaša Frajburga.

Kurir sport

Kurir televizija U ČEMU JE ZAKAZALA REPREZENTACIJA SRBIJE NA EP? Stručnjaci nemaju dilemu: Imamo odlične igrače, ali nemamo sistem