Transfer Brazilca Nejmara u Al Hilal u leto 2023. godine mogao bi da se svede pod sledeće reči - najveća prevara veka!

profimedia0798587658nejmar1.jpg
AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nejmar je stigao u Al Hilal za 90.000.000 evra, koliko je klub iz Saudijske Arabije platio PSŽ. Brazilac je potpisao ugovor do juna 2025. godine i posle svega pet utakmica se povredio. Od oktobra je na oporavku zbog povrede kolena, čitavih 11 meseci. I danas nije u potpunosti spreman, jer je u subotu pao na testu fizičke spreme.

E, sad, što se tiče ugovora Nejmara (32) i Al Hilala, može se reći da je to najčudniji pravni dogovor dve strane. Brazilac je za godinu i po dana odigrao za Al Hilal svega pet utakmica, ali je sa klubom uzeo četiri trofeja. Nije propustio nijednu proslavu, redno se slikao sa saigračima i peharom.

profimedia0864150097nejmar2.jpg
AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia 
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nejmar je prema svedočenju ljudi iz Al Hilala prethodnih meseci slabo trenirao, iako je mogao da radi određene vežbe dok se oporavljao od povrede kolena. Zato i ne čudi što nije prošao test fizičke spreme, a spekuliše se da ima ozbiljan problem sa viškom kilograma.

Nedavno, se klub Al Hilal oglasio na društvenim mrežama i zvanično objavio da se Nejmar neće vraćati na teren do januara 2025! Trener Žorž Žezus nije želeo da komentariše, niti da se oglašava oko ovih navoda kluba.

nejmar5.jpg
Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

U leto 2025. godine Nejmar će biti slobodan, jer će mu isteći ugovor sa Al Hilalom. Odigrao je samo pet utakmica, a milionska plata mu redovno, svakog meseca leže na račun.

Kada se sve to prevede u brojke, podaci su u najmanju ruku šokantni! Za dve godine, koliko Nejmar ima ugovor sa Al Hilalom utrošen je ogroman novac, a od brojki se vrti u glavi. Normalnom čoveku ne bude dobro, kad ih vidi.

screenshot-2.jpg
AP Photo/Bruna Prado 
foto: AP Photo/Bruna Prado

Da konstatujemo. Nejmar je plaćen PSŽ od strane Al Hilala 90.000.000 evra. Za ugovor, klub iz Rijada mu je dao platu u visini od 100.000.000 evra godišnje, što ukupno dovodi do sume od 200 miliona evra.

A, tu su i bonusi. Svaka pobeda Al Hilala, bez obzira da li Nejmar igrao, ili ne, donosi Brazilcu premiju od 80.000 evra. Plus, 500.000 evra za svaku objavu na Instagramu vezanu za Al Hilal i saudijski fudbal. Naravno, privatni avion koji ga vodi bilo gde, kad god poželi.

Neverovatne brojke, vezane za fudbal u Saudijskoj Arabiji. I da li samo za fudbal...

Kurir sport

Kurir televizija Navijači jedva pustili Novaka Đokovića da prođe