Fudbalska reprezentacija Čilea do pre nekoliko godina bila je strah i trepet u Južnoj Americi, osvajač Kopa Amerika 2015. i 2016. godine. Od nje su se plašili Argentina i Brazil, a sada su se vremena promenila.

profimedia0804887791vidal1.jpg
Javier TORRES / AFP / Profimedia 
foto: Javier TORRES / AFP / Profimedia

Čile trenutno zazima pretposlednje mesto u kvalifikacionoj grupi Južne Amerike za Mundijal 2026. godine. Sa svega pet bodova posle osam utakmica, ta reprezentacija je izgubila gotovo sve šanse da se dokopa Svetskog prvenstva.

Legendarni fudbaler Čilea Arturo Vidal koji ima 37 godina, oštro je kritikovao rad selektora Rikarda Gareke. Iako je fudbalski veteran, Vidal je član ekipe Kolo Kolo i jedan od najboljih igrača čileanske lige.

- Ja igram u najboljoj ekipi u Čileu, jednoj od najboljih 16 u Južnoj Americi i ljut sam što nisam u reprezentaciji, ali to je fudbal - rekao je Arturo Vidal i nastavio:

- Selektor Gareka? Izgleda da gleda samo jednu ligu i to argentinsku. Taj idiot ne gleda mečeve Kopa Libertadores. Gleda samo utakmice u Argentini... Dugo vremena mu igraju isti igrači. Treba svi da zahvalimo igračima što igraju za reprezentaciju, ali uništava se toliko mladih. Ne razumem njegove odluke.

Dotakao se potom Vidal analize igre reprezentacije Čilea.

- Poštuju ga jer je trener, ali ne razumem pristup, ni kako igramo. Gareka je ušao na mnogo težak put. Selektora Berizu nikad ne bih menjao, ali pošto nije dopuštao prilaz novinarima i nisu znali ko će igrati - objasnio je Vidal koji je u bogatoj karijeri nosio dres Leverkuzena, Juventusa, Bajerna, Barselone, Intera, Flamenga i Atletiko Paranensea.

Čile je izgubio poslednje dve utakmice odigran u septembru, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Prvo od Argentine u gostima sa 3:0, a onda i od Bolivije (1:2) na domaćem terenu.

Kurir sport

Kurir televizija Navijači jedva pustili Novaka Đokovića da prođe