Anel Ahmedhodžić za mnoge je fudbaler sa kičmom, jer brani svoju porodicu i stavove. Iako je trenutno u jeku skandala zbog sukoba sa navijačima BiH, ocem Mirsadom i selektorom Barbarezom, nije mu prvi put da se nađe u žiži javnosti.

anel4.jpg
Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

U decembru prošle godine Anel Ahmedhodžić odbio je da kao kapiten Šefild junajteda u meču protiv Liverpula (0:2), nosi traku u duginim bojama, kao simbol podrške LGBTQ populaciji. On je tako postao prvi fudbaler u Premijer ligi u poslednjih sedam godina koji u ovom periodu nije nosio kapitensku traku u duginim bojama.

Odmah se Anel Ahmedhodžić našao pod rafalnom paljbom medija iz Engleske, jer je nosio običnu traku oko ramena. Čak ga je i trener Šefild junajteda Kris Vajlder izdao, pravdajući se pred engleskim novinarima, da o tome nije znao ništa i da je fudbaler sve to uradio svojevoljno.

Fudbaler je potom bez straha izneo svoje tradicionalne i porodične stavove, napisavši na društvenim mrežama:

- Velika čast je bila biti kapiten kluba prvi put u karijeri. Ekipa je igrala mnogo bolje nego ranije i imamo čemu da se nadamo. Radujem se sledećoj utakmici. Hvala alahu.

U kampanju su se uključili i mediji iz Švedske, zemlje u kojoj je Anel Ahmedhodžić rođen, iako su bili svesni da je to uradio iz verskih razloga. Na pitanje, zašto je odbio da nosi šarenu traku, defanzivac im je odgovorio:

- Pogađajte...

Mediji u Engleskoj konstatovali su da je Anel Ahmedhodžić musliman, ali da su te vere i Ilkaj Gundogan i Granit Džaka koji nikada nisu odbili da nose traku u diginim bojama i tako pruže podršku LGBTQ populaciji. Takođe, naveli su da je Ahmedhodžić već nosio takvu kapitensku traku dok je igrao u Francuskoj u dresu Bordoa, ali ovaj put to je odbio da uradi.

Kurir sport

Kurir televizija Navijači jedva pustili Novaka Đokovića da prođe