Andrija Luković je bio Napretkova želja još iz perioda kada je nosio dres Voždovca, a posebno ga Kruševljani pamte po dva gola pod Bagdalom u sezoni 2017/18, kojima je doneo pobedu Zmajevima.

Danas je odlični ofanzivni vezista Andrija Luković pojačao Napredak, potpisao dvogodišnji ugovor i zadužio opremu sa brojem 31.

Luković je ponikao u beogradskom Radu, usledio je transfer u holandski PSV, a u srpski fudbal se vratio, prvo u Crvenu zvezdu, pa Voždovac.

U dresu Zmajeva je zabeležio 59 nastupa, postigao 16 golova, uz šest asistencija.

Iz Voždovca je otišao u poljski Rakov, potom i Portugaliju, gde je branio boje Famalikaa i Belenenseša. Karijeru je nastavio u Ziri iz Azerbejdžana, a prošloj sezoni je nosio dres niškog Radničkog.

Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije, bio član omladinske reprezentacije Srbije, koja je postala šampion Evrope u Litvaniji 2013. godine.

U finalnoj utakmici protiv Francuske bio je strelac gola za pobedu i titulu.

-Drago mi je što sam obukao Napretkov dres i jedva čekam da se priključim treninzima i nadam se, doprinesem novim uspesima Čarapana. Ovaj stadion je uvek važio za pravi fudbalski hram, a novi teren je fantastičan i verujem da će se na njemu igrati dobar fudbal, na radost navijača, izjavio je Andrija Luković.

Ž. Milenković / Kurir sport