Prošle godine u ovo vreme Vladimir Lučić blistao je u dresu Crvene zvezde, imao je fantastičnu sezonu, a onda se povredio.

cukarickizvezda88203.jpg
@starsport 
foto: @starsport

U martu se Vladimir Lučić (22) povredio u meču protiv TSC u Bačkoj Topoli, kada su mu stradali ukršteni ligamenti kolena. Ekspresno je operisan na specijalnoj klinici u Rimu, a kada je prošao period oporavka i rehabilitacije stavio se na raspolaganje treneru Vladanu Milojeviću. Čak je bio i licenciran za Ligu šampiona.

Međutim, konkurencija na krilnim pozicijama u Crvenoj zvezdi je paklena, tako da je mladi fudbaler u dogovoru sa klubom odlučio da ode na pozajmicu u dobro poznatu sredinu. Prvi deo sezone Vladimir Lučić provešće u redovima ekipe IMT, gde se i kalio pre nekoliko godina.

lucic1.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda na krilnim pozicijama ima novajlije Silasa i Nemanju Radonjića, Pitera Olajinku, Milson, Pumu Rodrigeza, Jegora Pruceva i Lazara Jovanovića. Zato je Vladimir Lučič odlučio da bude strpljiv i da igranjem skuplja minutažu i rutinu, kako bi na zimu zaslužio povratak na Marakanu.

Da podsetimo, prošle sezone Vladimir Lučić bio je tajno oružje trenera Baraka Bahara uz Kostu Nedeljkovića i Jovana Mijatovića. Upravo su ova tri klinca obeležila igranje u Ligi šampiona, a Lučić je imao zapažene role u utakmicama protiv Mančester sitija i Lajpciga, kada je bio jedan od najboljih na terenu.

lucic.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Dan ranije Crvenu zvezdu su napustila još dva njena klinca. Nikola Knežević je pojačao OFK Beograd, dok je Andrej Đurić otišao u Novi Pazar. Čini se da bi njihovim putem mogao i superbrzi Rus Jegor Prucev, a možda i Jovan Šljivić. Mladi Andrija Maksimović i Veljko Milosavljević igraće na dvojnu registraciju za Grafičar.

Sigurno je i da će Vladimiru Lučiću posebno prijati igranje, umesto da sedi na klupi u Crvenoj zvezdi. Priliku da zaigra za IMT imaće najverovatnije 21. septembra, kada će Traktoristi ugostiti Vojvodinu.

Kurir sport

Kurir televizija Vladimir Lučić posle poraza od Sitija