Neverovatna priča dolazi iz Češke. Lepe devojke i fudbal uvek su išli zajedno, a čelnici jednog češkog kluba došli su na zanimljivu ideju koju su realizovali.

tanja1.jpg
Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

Fudbalski klub Vijagem iz mesta Usti nad Labem, koji se takmiči u nižerm rangu u Češkoj, angažovao je prošlog novembra poznatu ring devojku i nekadašnji toples model Tanju Bistronovu. Lokalna "Pamela Anderson" je prema ideji čelnika kluba, trebalo da podigne moral fudbalerima, ali i navijačima. I u tome je uspela.

Uloga Tanje Bistronove je da izazovno obučena radi intervjue sa fudbalerima kluba Vijagem. Ona svoj posao radi vrlo profesionalno, onako kako stoji u ugovoru i posle skoro godinu dana impresije su više nego pozitivne.

Fudbaleri su odlično započeli sezonu u trećoj ligi Češke. Prvi su u ligi sa 13 bodova iz šest utakmica. A interesovanje za klub, ne samo u Češkoj, već i u centralnoj Evropi naglo je poraslo.

To se posebno vidi na društvenim mrežama kluba, ali i same češke "Pamele Anderson".

- Ovo je nova prilika u mom životu. Već dugo se bavim modelingom, ali ovo je potpuno drugačiji izazov i zaista uživam jer volim fudbal - rekla je tanja Bistronova i nastavila:

- Ova odluka kluba može nekome izgledati čudna, ali u njoj postoji i sportska komponenta. Svako može pronaći nešto što mu odgovara. Najvažnije je da privučete pažnju jer u današnjem svetu to je jedini način da uspete.

Tanja Bistronova odlično zna šta je moć medija i popularnost. Nju na društvenim mrežama prati više od 100.000 ljudi, a u poslednjih nekoliko nedelja broj fanova na Instagramu mnogostruko je porastao.

Bilo je i nekoliko komentara na njen račun od strane ljudi koji nisu oduševljeni što se ona kao žena petlja oko fudbala.

- Paradoksalno je da smetam ljudima kada se nikada u celom životu nisam ni sa kim posvađala. Trudim se da se dobro slažem sa svima. Verovatno vide prsatu plavušu, misle da sam glupa... I zavist igra ulogu - smatra nasmejana voditeljka.

Tanja Bistronova je nekadašnja ring devojka, učestvovala je prethodnih godina na mnogim bokserskim i MMA manifestacijama. Popularnost je stekla slikajući se u toplesu za mnoge poznate časopise u Češkoj.

Ova plavuša koju u Češkoj porede sa Pamelom Anderson živi na relaciji Prag - Ostrava. Tvrdi da ovakav vid marketinga kakav je izabrala uprava Vijagema samo može da pomogne klubu, da se dokopa višeg ranga.

Pre nego što je postala poznata i ušla u svet žurnalistike, Tanja Bistronova radila je kao šminkerka na češkoj državnoj televiziji, gde se brinula o šminkanju voditelja i reportera.

Kurir sport

Kurir Navijači Španije u Štutgartu