Utakmica osmog kola Superlige Srbije biće slavljenička, ali i oproštajna. Zvezda će utakmicom sa kruševačkim klubom "Napredak" proslaviti 61. rodjendan svoje kuće, stadiona Rajko Mitić, tj. Marakane.

Delije su pozvale navijače da napune tribine i najavile da će se u subotu na svoj način oprostiti od velikog navijača Zvezde, rokera Bore Djordjevića. Nebojša Milošević, prvi pomoćnik trenera Fudbalskog kluba "Crvena zvezda", je na ovu temu govorio za Kurir televiziju.

On je prvo istakao da očekuje veliki odaziv od navijača, iako je najavljeno loše vreme, kao i da imaju dosta razloga za slavlje, kao što je plasman za Ligu šampiona, a onda objasnio kako će Bora biti ispraćen:

sequence-01.02-32-33-16.still003.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir Televizija

- Nebrojano puta do sad su naši navijači na svoj kreativan način pozdravljali ličnosti. Mi sa naše sportske strane ćemo učini sve da emocija bude prisutna i da kroz sportski rezultat obeležimo taj trenutak. Bora je čovek koji je javno je ispoljavao ljubav prema klubu i napisao tekstove koji će zauvek ostati među našim navijačima.

On se zatim osvrnuo na predstojeća takmičenja, i rekao sledeće:

- Očekuje nas osam utakmica u ligi šampiona, četiri puta gostujemo i četiri puta smo domaćini. Po novim pravilima UEFA učestvuju 36 najboljih klubova u Evropi, a Crvenoj zvezdi je mesto tu. Mi istorijski pripadamo u eliti evropskog fudbala. Takođe, nema dvomeča sa istim protivnikom, već su različiti protivnici. Domaće prvenstvo smo započeli, a to nam je sada prioritet, jer iz godine u godinu moramo da potvrđujemo kvalitet našeg tima.

Kao olakšavajuću okolnost navodi činjenicu da postoji određena anksioznost za druge timove kada dođu na gostovanje na Marakani:

Kurir televizija "Bora je bio ogorčen na Balaševića!" Prijatelj pokojnog pevača otkrio kako je nastao veliki hit: "Preuveličavao je svoju ljubav"

- Sve ekipe, bez obzira na veličinu, kada znaju da treba nama da gostuju na našem stadionu se ne osećaju prijatno. Crvena zvezda ima svoj DNK, i bilo ko ko je bio deo nje u nekom trenutku to nosi sa sobom. Prema svim protivnicima se ophodimo sa maksimalnim optimizmom, nebitno koliko je to nerealno.

On je prokomentarisao i pripreme za predstojeći derbi sa njihovim večnim protivnikom:

- Derbi je specifična utakmica, uvek izaziva posebnu emociju i pažnju, ali i tenzije koje se nadamo da će ostati u sportski okvirima. Pre toga mi imamo dve utakmice, a onda imamo dovoljno vremena da se i za nju posebno pripremimo. Što češće igramo te utakmice, to nam je veći kvalitet i motivacija.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir televizija DAN KADA JE CRVENA ZVEZDA POSTALA PRVAK SVETA: Pogledajte kako je protekao njihov put ka evropskom tronu