Fudbaleri Crvene zvezde vraćaju se obavezama u domaćem prvenstvu, pa će u osmom kolu Superlige na stadionu "Rajko Mitić" u subotu od 19.00 sati dočekati Napredak iz Kruševca.

img-4304.jpg
Denis Čeković 
foto: Denis Čeković

Utakmica će biti posvećena oproštaju od legende srpske muzičke scene Bore Đorđevića, inače velikog navijača Crvene zvezde, koji je preminuo 4. sepetembra.

Klub je na platformama podelio video u kojem Bora Đorđević priča koliko je voleo Crvenu zvezdu.

- Kada je Crvena zvezda dolazila u moj rodni Čačak, to je bio praznik. Mi klinci dođemo na parking kod stadiona, gde stane autobus sa igračima Crvene zvezde. Sa krupnim očima i puna srca dobijemo autograme od Džajića, Aćimovića, Mihajlovića... To su bili bogovi za nas - rekao je Bora Đorđević.

FK Crvena Zvezda Bora Đorđević govori o Zvezdi

Prisetio se i jedne anegdote pred utakmicu Crvene zvezde i čačanskog Borca.

- Od Zvezde sam dobio dres sa brojem deset. Kad su me novinari na TV pitali za koga ću da navijam. Rekao sam. Gospodo nemojte da mi stavljate mu... u procep. Bukvalno tim rečima. Ja sam rođen u Čačku, volim Čačak, ali od rođenja navijam za Crvenu zvezdu. I onda je ceo Sever počeo da peva - Đorđević Bora, jedan je Đorđević Bora! I ja sam se naježio.

delije.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ulaz na utakmicu Crvene zvezde i Napretka je besplatan. Pored oproštaja od Bore Đorđevića, klub i navijači obeležiće i 61. rođendan popularne Marakane, pa se očekuje da stadion bude dobro popunjen.

Kurir sport

FK Crvena Zvezda Bora Đorđević govori o Zvezdi