Fudbalski klub Partizan obezbedio je još jedno pojačanje za nastavak sezone - Aleksandar Stanojević od danas može da računa i na talentovanog fudbalera koji stiže iz Francuske. Pape Furer (18), đak Olimpika iz Liona, 13. je pojačanje ovog leta i u klub stiže poslednjeg dana prelaznog roka.

Dosadašnji ofanzivac Olimpika iz Liona kao mlad igrač najviše je igrao za B ekipu Liona, u osnovi je krilni napadač, a može da pokriva i poziciju u centralnom, ofanzivnom delu napada. Pape je zadužio dres sa brojem 27, a navijačima se predstavio odmah po dolasku u crno-beli tabor.

"Kao igrač unosim mnogo energije u igri i na terenu. Moj stil je takav da sam predan jakom radu, brz sam i za saigrače umem da kreiram šanse na terenu. Volim da učestvujem i u napadu i u odbrani, dajući najbolje za svoj tim. Želim da poručim saigračima da ću biti apsolutno predan klubu i da ću se boriti za svaki uspeh Partizana", rekao je Pape i najavio derbi protiv Zvezde: "Čast mi je da budem deo istorije kluba kakav je Partizan. Naravno da sam čuo za 'večiti derbi', kao jedan od najvećih fudbalskih rivaliteta u Evropi. Ta strast i navijanje koje navijači pokazuju na derbiju su neverovatni i jedva čekam da tako nešto doživim i budem deo toga."

Pape Furer je imao poruku za navijače Partizana! "Moja želja je da vas učinim ponosnim svaki put kada zakoračim na teren. Spreman sam da dam svaki atom snage za klub i vredno radim da bismo zajedno napravili velike uspehe. Zahvalan sam što ste me prihvatili i ne mogu da dočekam da osetim vašu podršku i snagu na stadionu. Zajedno možemo da napravimo najveće uspehe", rekao je ofanzivac iz Senegala.

(Kurir sport/Mondo)