Čelnici FK Crvena zvezda u dogovoru s trenerom Vladanom Milojevićem odlučili su da rasterete igrački kadar za novu sezonu.

silas3.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Činjenica da su ugovore s crveno-belima potpisali Rade Krunić, Silas i Nemanja Radonjić od kojih se mnogo očekuje u Ligi šampiona, a da su prethodnih meseci stigli Vanja Drkušić, Bruno Duarte, Puma Rodrigez, Timi Maks Elšnik, Milson, Jun Vu Seol, Marko Ilić, Dalsio, Lazar Jovanović i Luka Ilić, uslovio je višak u svlačionici. Nemanja Stojić je svlačionicu Crvene zvezde zamenio onom od Makabija iz Tel Aviva.

cz-knezevic.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Sa druge strane Nikola Knežević odlučio je da ode u OFK Beograd, s tim da su Crvena zvezda i Romantičari postigli dogovor oko mladog igrača. U slučaju prodaje Kneževića u treći klub, deliće transfer 50/50, a ako crveno-beli požele povratak veznog fudbalera, platiće ga 200.000 evra.

lucic1.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Nakon izlaska iz povrede Vladimir Lučić procenio je da je konkurencija za krilne igrače u Crvenoj zvezdi žestoka, a da su njemu preko potrebni minuti i granje, umesto sedenja na klupi i čekanja šanse. Zato se odlučio na šestomesečnu pozajmicu u IMT, klub u kojem se afirmisao i zaslužio povratak na Marakanu pre dve godine.

djuric1.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Andrej Đurić, mladi defanzivac takođe je izabrao pozajmicu. Odlučio se za Novi Pazar, gde bi od trenera Tomislava Sivića trebalo da dobije minutažu i tako se dokaže na velikoj sceni, u srpskoj Superligi.

puma.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Panamac Puma Rodrigez nije iskoristio šansu na Marakani, iako je stigao samo pre dva meseca. Zato je u dogovoru sa klubom i agentom rešio da fudbalsku sreću potraži u nekoj drugoj sredini. Izbor je pao na Meksiku. Posle neuspelih pregovora sa klubovima Atlas i Leon, u priču sa krilom Crvene zvezde ušla je Pačuka. Crvena zvezda nastoji da u transferu izvuče 2.000.000 evra koliko je Panamca platila portigalskom Famalikau.

cz-sljivic1.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Klub još nije odlučio da li će na Marakani kao bonusi ostati Rus Jegor Prucev i Jovan Šljivić, ili će otići u neku drugu sredinu. Upitan je i status Miloša Degeneka, dok će Uroš Sremčević, Vuk Draškić, Andrija Maksimović i Veljko Milosavljević igrati na dvojnu registraciju za Grafičar u Prvoj ligi Srbije. Ukoliko se ostvare svi odlasci trener Vladan Milojević na raspolaganju će imati 27 fudbalera, što optimum za rad.

hvan.jpg
Www.crvenazvezdafk.com 
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda je ovog leta ubedljivo prva po zaradi od prodaje igrača, ne samo u Srbiji, već i u regionu. Probijena je granica od 25.000.000 evra na izlaznim transferima. Najviše je doneo transfer In Bom Hvana u Fejenord - 8.000.000 evra. Osman Bukari je prodat za 7.000.000, Marko Stamenić za 5.500.000, Žan Filip Kraso za 1.500.000, Nemanja Stojić i Srđan Mijailović za po 1.200.000....

zvezdazenith-12.jpg
Starsport 
foto: Starsport

Crvena zvezda od bonus fudbalera trenutno na raspolaganju ima Ivana Gutešu, Nasera Đigu, Stefana Lekovića, Ognjena Mimovića, Jovana Šljivića, Jegora Pruceva i Lazara Jovanovića. U ovu kategoriju ulaze i Uroš Sremčević, Vuk Draškić, Andrija Maksimović i Veljko Milosavljević.

Kurir sport

Kurir Lučić posle poraza od Sitija