Bolesnik i ubica ne samo što je na slobodi, već i ima novi tim

Bruno Fernandes de Souza, 38-godišnji golman, ima novi klub pošto je potpisao za nižerazredni Orion.

Brazilski golman je postao planetarno poznat po organizaciji brutalnog ubistva svoje ljubavnice Elize Samudio (25). De Souza je 2010. godine osuđen na 22 godine zatvora pošto je priznao zločin.

Glumicu i manekenku je kidnapovala banda koju je golman unajmio, pretukla je i ubila, a zatim njenim raskomadanim telom hranila rotvajlere.

De Souza je sa ljubavnicom prevario svoju suprugu i sa njom dobio dete. Usledila je tužba za očinstvo i izdržavanje deteta, ali je golman odlučio da sve završi organizovanjem monstruoznog zločina.

Bruno i Eliza su se upoznali na zabavi u maju 2009. godine. Ona je ubrzo potom zatrudnela, a golman je zahtevao da ona abortira. Eliza je, međutim, nastavila trudnoću i insistirala da on preuzme očinstvo deteta.

Eliza je nestala 4. juna 2010. godine, a pre toga je zvala policiju tvrdeći da su je Bruno i njegovi saradnici oteli i naterali da uzme ilegalnu drogu za abortus. Beba Bruninjo je rođen u februaru 2010. godine, ali je igrač odbio da ga prizna.

Na suđenju je golmanov rođak Horhe Rosa potvrdio da je sa još jednim saradnikom namamio Elizu sa bebom pričom da idu do Bruna na dogovor o očinstvu. Umesto toga, odvezli su je 250 kilometara daleko do jednog imanja, gde je bila zatvorena šest dana. Potom su je predali bivšem lokalnom policajcu koji ju je "varvarski mučio", pre nego je zadavio pred njenim četvoromesečnim sinom. Delovima tela, koje je prethodno raskomadao, hranio je rotvajlere. Na suđenju su prikazane i fotografije, od kojih je mnogima u sudnici pozlilo.

Za ubistvo je policajac dobio 10.000 evra.

Policija je bebu kasnije pronašla u jednoj porodici u sirotinjskoj četvrti Belo Horizontea. DNK test je dokazao da je Bruno fudbaler, pa je dete predato Elzinoj majci na staranje.

De Souza je u zatvoru boravio do 2019. godine, kada je zatvorska kazna pretvorena u poluotvorenu. Poluotvoreni režim podrazumeva da zatvorenici tokom dana mogu da borave van zatvora, ali moraju svako veče da se jave u zatvor i tu prespavaju. Pošto Brazil ima problem sa prenatrpanim zatvorima, punim teškim kriminalcima, onda se ovakve odluke često donose. Tako je De Souza spavao u svojoj kući, a od 20 časova uveče do šest časova ujutru boravio u zatvoru.

De Souza je u januaru 2023. godine dobio uslovnu slobodu. Jedini uslov za puštanje je bio da se svaka tri meseca javlja nadležnim organima.

Orion je njegov sedmi klub od 2017. godine, kada je dobio poluotvoreni režim služenja kazne.

Kurir sport