FudbaleriCrvene zvezdesavladali su Napredak iz Kruševca rezultatom 2:0 na proslavi 61. rođendana Marakane, a puno bure izazvao je detalj iz 29. mintua kada je sudijaPavle Ilićsvirao penal za domaćina koji je u gol za 1:0 pretvorio Bruno Duarte.

Sudijski ekspert, Raka Đurović, oglasio se na svom profilu na društvenoj mreži "X" i istakao kako ovo nije bio jedanaesterac, a objasnio je i zbog čega.

- Zašto ovo nije penal za Crvenu zvezdu? Zato što igrač ispravno uklizava i blokira nogom centaršut nakon čega ga u rikošetu lopta pogađa u ruku. Kada igrač ide ispred lopte da blokira šut ili centaršut, pristalica sam toga da mora da bude pažljiv i da ga je lopta pogodila direktno u ruku, mogli bismo da razgovoramo i o drugačijim posledicama, ali ovako smatram da nema elemenata za kazneni udarac. Iako ne bi trebalo uopšte da ima veze, time što je igrao rukom, odbrambeni igrač nije ostvario posebnu korist ili sprečio opasan napad jer je loptu već blokirao nogom i time još više čudi reakcija glavnog sudije. U stvari, čudila je dok nisam video ko je delio pravdu. Pritisak je sigurno veliki, i mnogim sudijama nije lako, ali je ovo posledica negativne selekcije i nije baš čudno što se određena imena ponavljaju. Ovim šteti Pavle i ugledu Crvene zvezde - napisao je Đurović i izazvao novu buru u srpskom fudbalu.

Šta vi mislite, da li je ovo bio penal za Crvenu zvezdu?

Anketa

Da li je ovo bio penal za Crvenu zvezdu?

BONUS VIDEO:

Kurir Marakana grmi pred meč Zvezda - Bode