Užasna scena brutalnog nokauta na fudbalskoj utakmici stiže iz Indonezije.

U četvrtfinalu nacionalnog kupa sastale su se ekipe domaćeg Aceha i gostujućeg Centralnog Sulavesija. Duel velikih rivala obilovao je nervozom, pa je viđena tuča zvaničnika dva tima. Takođe, utakmica je u finišu prvog poluvremena prekinuta na nekoliko minuta pošto su navijači zasuli teren flašama.

Ipak, ništa od toga nije moglo da se meri sa situacijom u šestom minutu nadoknade vremena. Sudija je dosudio penal za domaći domaći i to na način da je odmah potrčao ka beloj tački. U tom trenutku jedan od gostujućih igrača ga je sačekao i brutalno patosirao.

Sudija je ostao da leži u nesvesti, a igrači koji su bili blizu odmah su panično počeli da dozivaju medicinsku pomoć. Neki su se hvatali za glavu od prizora. Sudija je kolima hitne pomoći odvezen u bolnicu.

Mnoge je, međutim, šokirala reakcija igrača koji je nokautirao sudiju. On je mrtav hladan, kao da se ništa nije desilo, nastavio da trči.

Meč je nastavljen sa četvrtim sudijom, koji mu je ipak pokazao crni karton.

I tu nije bio kraj skandala. Aceh je promašio dosuđeni penal, ali je dobio odmah potom novi penal zbog navodnog igranja rukom. Taj penal je pretvorio u gol, a gosti su odbili da nastave utakmicu, pa je ona završena službenim rezultatom.

Kurir sport