Pre izlaska na teren Holanđanin promašio svlačionicu i krenuo ka dojučerašnjim saigračima
undefined BEZ EMOCIJA: Navijači Arsenala pozdravili Van Persija, on dao gol

Nasuprot razočarenju navijača fudbaleri Arsenala održali su tradiciju i špalirom pozdravili izlazak na teren fudbalera Mančester junajteda, koji su predvođeni bivšim golgeterom "tobdžija" Robinom van Persijem na taj način simbolično proslavili osvajanje 20. titule u Premijer ligi.

Proteklih dana mnogo se pričalo o tome, da će na preporuku navijača igrači Arsenala bojkotovati tradiciju i zbog činjenice da napad Junajteda predvodi Van Persi odbiti da pozdrave tim Junajteda. Na nagovor trenera tima iz Londona Arsena Vengera tradicija je sačuvana, a Van Persi je dočekan atmosferom u kojoj su pomešani aplauz i zvižduci.

Po početku utakmice 35. kola na Emiratima svaki kontakt najboljeg strelca Premijer lige sa loptom, praćen je zvižducima, a najveći revolt na stadionu nastao je kaoda je Holanđanin u 44. minutu posle starta Bakarija Sanje iz jednanaesterca izjednačio rezultat na 1:1, što je bio i konačan rezultat meča posle kojeg Junajted ima 85 bodova, dok se Arsenal sa 64 boda nalazi na ćetvrtom mestu sa bodom manje i utakmicom više od trećeplasiranog Čelsija.

http://www.youtube.com/watch?v=8HKmBNKQhqo

Arsenal je poveo u drugom minutu golom Tija Volkota posle ofsajda koji nije signaliziran.

http://www.youtube.com/watch?v=_B3iMRKfuM8

Zanimljiva scena desila se i pre nego je fudbaler koji je prošlog leta za 24 miliona funti istrčao na teren stadiona u Londonu. Nakon što se rukovao sa jednim od radnika na stadionu, Van Persi se mahinalno okrenuo na desno i krenuo ka svlačionici fudbalera Arsenala, kada ga je drugi radnik, uz osmeh, podsetio da to nije više "njegova" svlačionica i da je ona sa natpisom "visitors" na levoj strani.

Robin se udario šakom u čelo i sa osmehom krenuo na prvo presvlačenje na suprotnoj strani.

http://www.youtube.com/watch?v=VBLM_TFTydY

Premijer liga

35. kolo

Reding - Kvins Park Rendžers 0:0

Čelsi - Svonsi 2:0 (2:0)
Oskar 43, Lampard 45 (pen)

Arsenal - Mančester Junajted 1:1 (1:1)
Volkot 2 - van Persi 44(pen)

Odigrano u subotu:
Mančester Siti - Vest Hem 2:1 (1:0)

Everton - Fulam 1:0 (1:0)

Sautempton - Vest Bromvič Albion 0:3 (0:1)

Stouk - Norič 1:0 (0:0)

Vigan - Totenhem 2:2 (1:1)

Njukasl - Liverpul 0:6 (0:2)

Ponedeljak, 29. april:

21.00 Aston Vila - Sanderlend