Najpopularnija fudbalerka na svetu Ališa Leman (25) nezadovoljna je zbog velike razlike u plati između žena i muškaraca.

Reprezentativka Švajcarske je kao primer navela sebe i svog dečka Daglasa Luiza (26).

I Ališa i Luiz su ovog leta iz Aston Vile stigli u Juventus, a iako je sudeći po društvenim mrežama više nego 10 puta popularnija od Brazilca, zarađuje znatno manje novca.

"Nisam zvezda. Ja sam normalna osoba. Idem kući, kuvam i radim iste stvari kao ostalo. Posle treninga, često pričam Daglasu da nije fer. Radimo isti posao, ali on zarađuje hiljadu puta više od mene".

alisa-leman-2.jpg
Instagram/alishalehmann7 

Zvaničnih informacija o visini mesečne zarade fudbalerke još uvek nema, međutim s obzirom na to da je imala još dve godine ugovora sa Aston Vilom, pretposavlja se da je njena plata slična kao u Engleskoj (oko 180.000 evra godišnje), ili za nijansu veća.

Sa druge strane, Luiz u Juventusu za nedelju dana zaradi oko 135.000 evra, što znači da će nakon svake godine aktuelnog ugovora biti bogatiji za 7 miliona evra.

Ališa Leman je karijeru započela u Jang Bojsu, a od 2018. do 2024. godine je igrala u Engleskoj, najpre za Vest Hem, zatim na kratkoj pozajmici u Evertonu, a onda od 2021. godine za Aston Vilu odakle je otišla u Italiju.

Instagram/alishalehmann7 Ališa Leman

Na društvenoj mreži Instagram ima preko 17 miliona pratilaca, a tamo redovno objavljuje fotografije sa terena, ali i iz raznih izlazaka, iz teretane, sa plaže...

Krajem 2023. godine je otkrila da je od jednog fudbalera dobila nepristojnu ponudu.

"Bila sam u Majamiju, mom omiljenom mestu. Upoznala sam prijatelje u jednom klubu tamo. Poruka je bila od nekog veoma poznatog. Već smo se sreli, ali ne lično. Bili smo na istom događaju", opisala je Lemanova koja je otkrila sadržaj poruke koju je dobila najpre ona, a zatim i njen telohranitelj:

"Platiću Ališi 100.000 evra da provede noć sa mnom".

Fudbalerka iz Švajcarske je u žižu javnosti došla 2021. godine kada je ostavila devojku zbog kolege iz ekipe, odnosno zbog Daglasa Luiza. Veza sa Brazilcem nije uvek bila idealna, njih dvoje su se jednom rastali, pa ponovo sastali.

 Bonus video:

Instagram Nole i Nejmar igraju fudbal na ulicama Monte Karla