Osam godina nestrpljivog čekanja ispostavilo se uzaludnim, s obzirom na to da će crno-beli i dalje morati da se suočavaju sa gorkim ukusom i čekaju makar do proleća na novu priliku za revanš Romantičarima.

Beogradski derbi, odigran na stadionu više od 250 kilometara udaljenom od prestonice, učinio je srećnim sve ljubitelje plavo-belih boja sa Karaburme. Preokretom u poslednjim sekundama bitke OFK je slavio sa 3:2, a heroj domaćina na debiju iz snova postao je “srpski Švajcarac” – Filip Stojilković.

“Nisam mogao da poželim bolji debi. Drago mi je zbog debitantskog gola, ali pre svega usled činjenice da smo savladali odličnog rivala. Pobeda je utoliko draža jer smo do nje stigli posle preokreta, u poslednjim sekundama meča”, rekao je Stojilković za Meridian sport.

Napadač srpskih korena rođen u Švajcarskoj na Staru Karaburmu je stigao na pozajmicu iz Darmštata sa ciljem da se u dresu OFK Beograda vrati na željeni kolosek posle skromnih godinu i po dana u Cvajti.

“Iza mene je težak period i drago mi je da sam novo poglavlje otvorio na idealan način. Podrška saigrača mi je ulila dodatno samopouzdanje. Svi u klubu su mi pružili podršku, a osokoljen veropm u mene potrudio sam se da se odužim na pravi načuin. Iako sam gol postigao košarkaškim rečnikom uz zvuk sirene, do poslednje sekunde sam verovao da možemo do preokreta. Uvek imam stav da je kraj tek kada sudija odsvira što se ovaj put isplatilo. Bio sam svestan kada je Mituljikić poslao loptu da je prilika koju imam verovatno poslednja na utakmici, ali nisam zbog toga imao pritisak, asistencija je bila takva da je meni ostao lakši deo posla”.

Nekadašnji član svih mlađih selekcija Švajcarske ostavio je zapažen trag igrajući za Sion i Arau, pre kojih je fudbalski procvat doživeo u omladinskom timu Hofenhajma. U dresu juniorskog tima nemačkog kluba Stojilković je fudbalsku biografiju obogatio golovima protiv bisera Real Madrida i Mančester Sitija.

“Imao sam priliku da igram protiv najvećihg talenata možda trenutno najboljih klubova u Evropi i da postignem golove, ali pogodak protiv Partizana miu je najdraži u karijeri. Ipak je ovo seniorski fudbal. Još draže mi je jer je pogodak doneo pobedu i što je ukrasio debi”.

Zapaženo izdanje u Zaječaru bilo je povod mnogim prijateljima da upute čestitke i požele centarforu rođenom 2000. godine da nastavi u istom ritmu.

“Stigao mi je niz poruka i zahvalan sam svima na lepim rečima. Nadam se da će biti još pregršt ovakvih trenutaka, ali s obzirom na to da je jučerašnji gol prvenac ima posebnu težinu i pšosvećujem ga majci Milici. Ostaje žal što se duel dva kluba iz Beograda nije igrao u prestonici, ali smo i pre početka sezone znali da nas očekuje selidba. Na nama je da razmišljamo o fudbalu, da motivisano radimo i trudimo se da u istom ritmu nastavimo i u utakmicama koje slede”, kazao je junak OFK Beograda.

Kurir sport / Meridian sport