Ljubinko Drulović  selektor mlade reprezenatcije Srbije je tokom igračke karijere sa velikim uspehom nastupao u Portugalu, 

 To je i bio povod da portulgalski mediji kontaktiraju Drulovića i upitaju ga za mišljenje o predstojećem duelu koji Crvena zvezda i Benfika igraju ovog četvrtka u okviru 1. kola grupne faze Lige šampiona.

"Crvena zvezda je veliki klub sa puno tradicije. Ove godine su ojačali ekipu sa dosta igrača i mogu čak formirati dva kvalitetna tima. Uspeli su da se plasiraju u Ligu šampiona, što je uspeh koji je dobar ne samo za klub, već i za zemlju. Imaju mnogo stranih igrača, što pre nekoliko godina nije bilo uobičajeno, a trenutno su klub sa mnogo novca", rekao je bivši igrač Benfike, i nastavio:

"Radujem se da vidim šta će uraditi u Ligi šampiona, jer nemaju konkurenciju u domaćem prvenstvu. Niti jedan klub nema šanse protiv Crvene zvezde, oni su jedini kandidat za titulu i verujem da će lako osvojiti prvenstvo. Liga šampiona će biti dobar test da se vidi da li mogu da se takmiče protiv velikih timova."

Drulović je imao reči hvale za Vladana Milojevića.

"Mnogo zavisi od protivnika. Sa Milojevićem, veliki akcenat je na dobroj odbrani i brzom izlasku u tranziciju, što je obično sistem tima u evropskim takmičenjima. Zapravo, mnogi od dovedenih igrača, brzi igrači, odgovaraju ovom stilu. Tim je dobro organizovan u taktičkom smislu i, posebno u Ligi šampiona, iskoristiće kontranapad", objasnio je Drulović.

Kurir sport